A spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a Girona-Real Madrid meccsen a Girona csapatában szerepet kapott Yaakobishvili Antal, s személyében így több mint tíz év után játszott újra magyar játékos a spanyol élvonalban.

Egészen pontosan legutóbb 2013. június elsején szerepelt magyar játékos La Liga-meccsen, mégpedig Pintér Ádám a Zaragoza csapatában az Atlético  Madrid ellen. Az, hogy a Girona keretébe tartozó, U21-es válogatott, 19 éves Yaakobishvili Antal – akinek az édesapja grúz, de Budapesten született – lehetőséget kapott, nem teljesen váratlan, hiszen szerdán a Rayo Vallecano elleni spanyol Király Kupa-mérkőzésen már bemutatkozott – írja a Magyar Nemzet.

Yaakobishvili Antal megállta a helyét, de akkor még nem tudhatta, hogy vasárnap a Sevilla elleni találkozóra egyáltalán a keretbe kerül-e. A felnőttválogatottal kapcsolatban azt mondta, egyelőre álom neki, hogy a nemzeti csapatban pályára lépjen, először abban az U21-es együttesben kell bizonyítania, amelyben eddig egyszer lépett pályára.

– Marco Rossi meghívója még messze van, addig sokat kell fejlődnöm, lépésről lépésre szeretnék haladni. Szeretnék a következő egy évben minél többet játszani a Girona első csapatában, a többit majd meglátjuk – jegyezte meg Yaakobishvili Antal.

Nos, vasárnap a 30. percben csapata 3-1-es vezetésénél lépett pályára, miután a védelemben a spanyol Juanpe megsérült, és Yaakobishvili kiválóan pótolta. A 42 passzából 37 volt sikeres, hét indításából öt, háromszor tisztázott, kétszer szerelt, hét párharcából négyet megnyert. A Girona X-oldala Budapest császárának nevezte! Az biztos, hogy nem csak a 193 centis magasságával hívta fel magára a figyelmet.

Címlapkép: Girona FC / X