Tényként kezelhetjük, hogy Karácsony Gergely főpolgármester visszaélt a budapestiek ráruházott bizalmával. Adóforintjainkkal elbánt, az előző ciklusból maradt 200 milliárdot felélve mára már hitelből tartja lélegeztetőgépen fővárosunkat, e tényből kifolyólag polgáraikat eladósítja.

A polgármesterség szakma, és elsődlegesen nem lehet köze pártpolitikai elkötelezettséghez. A lakosság igényeihez szükséges alkalmazkodni, rátermettséggel, szakmai ismeretekkel és jól kiválasztott tanácsadói stábbal.

Ezzel szemben a regnáló főpolgármester, a volt Köztársaság téri pártházhoz hasonlóan, a DK vezette ellenzéki pártok melegedő és kifizetőhelyévé változtatta a Városházát. Ez nagy tévedése, mert státuszát nem örökbe és tulajdonba kapta. A 2024-es júniusi választások előtt minden egyes elköltött forinttal el kell számolni. Rossz hírünk van, nemcsak a budapestiek, hanem nemzetközösségünk előtt is, merthogy a főváros minden magyar emberé.

Erős a gyanúnk, hogy Karácsony úr mekkmesterként káposztaföldnek tekintette nemzetünk ékkövét, Budapestet.

A budapestiek válaszokat várnak arra, hogy tanácsadói és apparátusának, vezérkarának többsége miért kötődik szorosan az ellenzéki pártokhoz? Főpolgármesteri tisztségét miként alázhatta meg azzal, hogy tetteit Gyurcsány Ferenc parancsai alá helyezte? Ennek eredményeként szétrombolta a kormány és a főváros előző ciklusban mérhetően előre mutató együttműködését. Saját karrierje érdekében az ellenzéki kormányváltást helyezte Budapest élhető fenntartása elé.

Súlyos bizonyítékoknak tekinthető adatok várnak az illetékes hatóságok vizsgálatára. A fővárosi lakosok kíváncsiak az eredményekre. A Városháza eladási botrányáról, a pénzes ládákba nem belegyömöszölhető dollárok és eurók felhasználásáról, a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújításának szerződéses pénzügyi anomáliájáról.

Karácsony Gergely a nemzetnek és benne a vidéki és budapesti polgároknak pontos elszámolással tartozik, és ha ez igazolja a fosztogatás és osztogatás gyanúját, jöjjenek a következmények. Nem gyerekjátékról van szó, ezért a civil kurázsi nevében mondhatjuk, valamit ér a nevünk, és nem káposzta a fejünk!

A szerző a CÖF-CÖKA alapító elnöke

Kiemelt kép: Fotó: MTI/Balogh Zoltán