A magyarságnak össze kell fognia annak érdekében, hogy egy magyarellenes párt előretörését megpróbálja megakadályozni például úgy, hogy az RMDSZ erősítését segíti.

Aki az RMDSZ ellensége, az a Fidesz ellensége, aki a magyarok ellensége bárhol a Kárpát-medencében, az Magyarország ellensége – jelentette ki Lázár János építési és közlekedési miniszter azokra a román sajtóban megjelent találgatásokra, hogy valamiféle együttműködés alakulhat ki az európai konzervatív táboron belül a Fidesz és a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) között.

A magyar kormánypárt Kolozsváron tartózkodó befolyásos politikusa arra emlékeztetett, hogy az európai konzervatív politikai térben Orbán Viktor miniszterelnök megkerülhetetlen.

„A legrégebb óta a választok bizalmának elnyerésére képes politikus, akinek a legnagyobb tapasztalata, felkészültsége és tekintélye van ebben a táborban. Mellőzhetetlenül erőteljesen képviseli a migráció visszautasítását, a családok támogatását, vagy a nemzeti önrendelkezést, szuverenitást, mint értékeket” – hangsúlyozta Lázár János.

A politikus szerint az a „sunyi fondorlatosság”, hogy Orbán Viktort Európában a konzervatív térfélen meg lehet kerülni, ki lehet cselezni, egy súlyos tévedés, egyszerűen lehetetlen. „Ma, nemcsak Európában, hanem a nemzetközi erőtérben (Izraeltől Amerikán keresztül) nemcsak tisztelik a konzervatív erők a magyar miniszterelnököt, hanem szövetségesüknek is tekintik” – mondta a miniszter.

Lázár János leszögezte, a magyar kormány politikája világos: aki a magyarok ellensége, az Magyarország ellensége.

„Sőt, többet mondok ennél: aki az RMDSZ ellensége, az a Fidesz ellensége. Ebből a szempontból azt tartom irányadónak, amit Kelemen Hunor már megfogalmazott, miszerint az AUR veszélyt jelent a magyarságra nézve. A magyarságnak össze kell fognia annak érdekében, hogy egy magyarellenes párt előretörését megpróbálja megakadályozni a maga rendelkezésre álló eszközeivel, például úgy, hogy az RMDSZ erősítését segíti” – fogalmazott a Fidesz politikusa.

Szerinte éppen ezért nem mindegy, hogy ki kerül az Európai Parlamentbe a Románia számára rendelkezésre álló mandátumok megszerzésével.

Maszol.ro

Borítókép: Lázár János építési és közlekedési miniszter 
MTI/Mónus Márton