Leletező monitorral és mammográfiai munkaállomással bővült a Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikája; a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványának adományát csütörtökön adták át. Az elmúlt két évben kétmilliárd forintot fordítottak pályázati úton magánszemélyek és civil szervezetek támogatására.

Maurovich Horvat Pál, a klinika Korszerű Orvosi Képalkotásért Alapítványának elnöke, klinikaigazgató elmondta, ma már a képalkotó diagnosztika alapvető fontosságú a modern orvoslásban, e nélkül nincs korai betegségazonosítás és személyre szabott terápia sem. Ez igaz az emlőrák-diagnosztikára is, hiszen nagyjából minden hetedik nőt érint az emlőrák.

Az elváltozás korai felismerésével azonban a betegség jól kezelhető – tette hozzá, kitérve arra, hogy ehhez alapvető fontosságú a rendszeres mammográfiai szűrővizsgálat.

Mint mondta,

az alapítványtól kapott támogatással tovább tudták bővíteni a mammográfiás részleg eszközparkját, így még több beteg juthat hozzá a csúcstechnológiához és a fejlesztés hozzájárul a várólisták csökkentéséhez is.

Tóth Krisztina, a Pro Filii Alapítvány főtitkára elmondta, hogy a Mészáros Csoport legnagyobb karitatív szervezeteként

az elmúlt két évben kétmilliárd forintot fordítottak pályázati úton magánszemélyek és civil szervezetek támogatására.

Ebből 250 millió forintra tehető azon adományok értéke, amikor olyan civil szervezeteket támogattak, amelyek valamely egészségügyi intézmény munkáját segítik – tette hozzá.

A mammográfiai munkaállomás bővítését tízmillió forinttal segítette az alapítvány – ismertette Tóth Krisztina, kiemelve: bízik abban, hogy a vállalatcsoport így közvetetten is hozzájárulhat a szűrővizsgálatok még korszerűbb megvalósításához és a páciensek gyógyulási esélyeinek javításához.

„A legnagyobb magyar tulajdonú vállalatcsoportként kötelességünk és felelősségünk mindazok munkájának támogatása, akik közösségünk javát szolgálják” – fogalmazott az alapítvány főtitkára.

MTI

Címlapkép: Mammográfiai vizsgálat a Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika Emlõdiagnosztikai Részlegében 2024. január 31-én. Ezen a napon leletezõ monitorral és mammográfiai munkaállomással bõvült a Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikája a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványának adományával.
MTI/Szigetváry Zsolt