A koronázatlan királynő 39 éves, két gyermeke van és még csak nem is német.

A baden-württerbergi Rustban, az Europa-Parkban rendezték meg a hétvégén az idei Miss Germany szépségversenyt, melyen 15 000 nő indult. A nyertes egy berlini lakcímmel rendelkező, de iráni származású építész lett.

A Miss Germany verseny korábban bikinis felvonulásokkal zajlott a kifutón, de idővel arculatváltás következett. 2019 óta a versenyzők személyisége és felelősségvállalási képességük számít, valamint az, hogy tudjanak példaképként megjelenni. A győztes már koronát sem kap, csak egy vállszalagot.

német-szépségkirálynő

A 39 éves, iráni Apameh Schönauer a legszebb német nő
Forrás: Facebook/Miss Germany

A szépségverseny nyertese, a 39 éves Apameh Schönauer a Nők Vezetője Díjat (Female Leader Award) kapta meg, amely 25 ezer eurós pénzdíjjal jár.

A német szépségverseny győztese Teheránban született, és hatéves korában érkezett Németországba. A rendezvényen a kétgyermekes anya hangsúlyozta a nők jogai iránti elkötelezettségét, különös tekintettel Iránra.

Schönauer a szervező honlapján azt írta, hogy a Shirzan hálózaton keresztül (Löwenfrau) támogatja a hátrányos helyzetű és elnyomott nőket. Mottója, ha akadályokkal szembesül: Csak menj tovább!

A szépségversenyen egyébként a korábbi 39 éves korhatár az idei évtől nem érvényes, s ez már a helyezésekben is meglátszik, hiszen a legidősebb döntős a 42 éves hamburgi Mignon Kowollik volt.

A szépségverseny döntősei nem a hagyományos szépségkirálynő-választásokon megszokott személyiségeket vonultatták fel: a bajorországi Rothból származó 31 éves Tamara Schwab saját bevallása szerint két és fél éve él donorszívvel. A 28 éves Christina Modrzejewski a németországi Dinslakenből komoly egészségügyi kihívásokkal küzd: 2021-ben egy ritka autoimmun betegséget diagnosztizáltak nála. A képzett ápolónő kerekesszékre és elektronikus ortézisekre szorul.

Tavaly az akkor 20 éves, vagány kinézetű Kira Geiss lett Miss Germany Ravensburg környékéről.

Ő akkor azért jelentkezett a versenyre, hogy a fiatalabb generációnak hangot adjon. Azóta aktívan tevékenykedik az egyházban és Magdeburgban alapított egy ifjúsági gyülekezetet. Az ő elmondása szerint a Miss Germany már nem egy szépségverseny.

Németoldal.hu

Borítókép: A német szépségkirálynő-választás már a legkevésbé arról szól, amiről kellene
Forrás: Facebook/Miss Germany