A mosdóban fajtalankodhatott egy kisgyermekkel a Gazdagréti Szivárvány Óvodából kiemelt pedagógiai asszisztens.

Korábban is volt már panasz a szexuális kényszerítéssel gyanúsított újbudai óvodai dolgozóra, de mivel édesanyja a helyi baloldali önkormányzatnál dolgozik, nem mertek fellépni ellene – értesült a Magyar Nemzet. A gyanú szerint egy mosdóban fajtalankodott egy kisfiúval a ma letartóztatott férfi, akivel szemben további súlyos bűncselekmények is felmerültek.

Egy mosdóban fajtalankodhatott egy kisgyermekkel

Úgy tudjuk, a férfit jelenleg 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsítják. Értesülésünk szerint a pedagógiai asszisztens az óvoda területén lévő mosdóban fajtalankodhatott egy kisgyermekkel. Emellett a bírósági végzésben az is szerepel: adat van arra is, hogy a gyanúsított a felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött gyerekek sérelmére szexuális erőszakot követett el. Utóbbival egyelőre még nincs meggyanúsítva.

Vajon meddig tart ki egy hiteles hányinger?

Nem mertek lépni ellene

A botrányos esettel kapcsolatban Újbuda Önkormányzata is közleményt adott ki.  Mint írták, a rendőrség február 23-án kezdett adatgyűjtésbe egy névtelen bejelentés alapján. Újbuda Önkormányzata is ekkor értesült először az ügyről. Az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel, 2018-ban kezdődött munkaviszonyának megszüntetésére haladéktalanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya pedig megszűnt.

A közleményben azt is megemlítették, hogy korábban az érintett pedagógusasszisztens munkájával kapcsolatban panasz sem az óvoda vezetéséhez, sem az önkormányzathoz nem érkezett.

Ezzel szemben a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy igenis volt panasz a férfira, egy kisfiú szülei jelezték a problémát az óvónőknek, majd az óvodapedagógusok is az intézményvezetőnek, de mivel a gyanúsított anyja az önkormányzatnál dolgozik, nem mertek fellépni ellene.

Kiemelt kép: Pexels.com