Aranyérmet nyert a Fábián Sára Ráhel, Jákó Miriam, Major Veronika összeállítású magyar trió a női pisztolyosok szombati csapatversenyében a győri légfegyveres Európa-bajnokságon.

A hazai hármas egyértelmű esélyesként kezdte meg a napot, azok után, hogy a tavalyi világbajnokságon második lett a kínaiak mögött, csütörtökön pedig a hagyományos – az egyéni alapversenyen elért eredmények alapján számított – csapatversenyben diadalmaskodott a győri 10 méteres kontinensviadalon.

A nem hagyományos csapatverseny a pisztolyosoknál éppen úgy zajlott, mint korábban a férfi puskásoknál. Azaz négy szakaszból állt, kezdve a rangsoroló résszel. Ebben összesen kilenc trió lépett lőállásba és minden pisztolyosnak 20 lövést kellett leadnia.

A magyaroknál mindenki jól lőtt, Major Veronika pedig kiemelkedően (196 kör), így 577 körrel végeztek és óriási, nyolckörös előnnyel zártak az élen.

A negyeddöntőben a legjobb nyolc csapat volt érdekelt és Majorék kicsit visszafogottabban lőttek, mint korábban, de az 567 kör is elég volt számukra a kényelmes elődöntőbe jutáshoz.

A négy között már az volt a tét, hogy az újabb 20-20 lövés után melyik együttesek csaphatnak össze az arany- és melyek a bronzéremért. A negyeddöntőben ukrán, magyar volt az első kettő sorrendje és ez az elődöntőben sem változott. Fábiánék, illetve az olimpiai és többszörös világ- és Európa-bajnok Olena Koszteviccsel felálló ukránok egyaránt 572 kört lőttek és ezzel készülhettek az aranycsatára.

M4Sport

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba