A Nemzetközi Atlétikai Szövetség vezetője szerint etalonnak számít a tavalyi magyarországi vb mindenki számára, aki rangos nemzetközi vetélkedőket akar szervezni.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke szerint a tavalyi budapesti szabadtéri világbajnokság rendezése jelenti az alapot a jövőben minden világverseny házigazdája számára.

Coe az M4 Sportnak elmondta, a vasárnap zárult glasgowi vb-vel nagyon elégedett. Kiemelte, ez volt az egyik legjobb fedett pályás világbajnokság, ahogyan a 2023-as budapesti szabadtéri vb is nagyon magas színvonalú volt.

„Az összes szervezőbizottságnak elmondtam, amelyik készül valamire, hogy Budapestet ne úgy nézzék, mint egy egyszeri alkalmat. Az az alap, innentől kezdve az a sztenderd, amit minden egyes versenytől szeretnénk” – emelte ki Coe.

„Ne legyenek üres székek, legyen szenvedélyes, hangos közönség és városok, amelyek nagyon jól felépítettek reklám szempontjából, ráadásul akarnak is minket ott. Budapest nagyon magasra tette a lécet”– fogalmazott a nemzetközi szövetség elnöke.

A fedett vb-n a tízfős magyar csapat két döntős helyezéssel zárt: Molnár Attila ötödik lett 400 méteren, míg Kozák Luca nyolcadik 60 m gáton.

MTI

Borítókép: Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd