Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus szerint egészen súlyos a helyzet, a DK pedofíliás plakátkampányával nemzeti becsületsértés bűntettét követte el, és ez már nem maradhat társadalmi számonkérés, következmények nélkül.

A szakember ezzel együtt kifejtette véleményét a parlamenti kommunikáció eldurvult eseteiről, amelynek kapcsán felhívta a figyelmet, hogy a kommunikációnak megvannak a tisztességes és követendő szabályai. Ezek megkövetelik, hogy beszéljünk egymással, emberi mivoltunkhoz méltó módon, az ellentétes véleményeink cseréjében is uralva indulatainkat és tisztelve a másik véleményét, hiszen senkinél nincs a bölcsek köve és mindenkinek meglehet a saját álláspontja.

Ne egymást ütlegeljük, hanem a témát vitassuk, ne a másikat alázzuk, hanem „tárgyaljunk” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy a szóban benne van, hogy a „tárgynál maradjunk”, ne személyeskedjünk, hanem a tényeket és egymást tisztelve beszéljünk, ne egymást kritizáljuk, hanem nézeteinket próbáljuk egyeztetni, kulturált módon, azaz a megkívánt önfegyelemmel.

Egy olvasónk jelentette a botrányos plakátról készült posztot Vadai Ágnes DK-s árnyékkormánytag oldalán, ám a Facebook/Meta szerint ezzel semmi probléma.

Facebook/Képernyőfotó

 

Facebook/Képernyőfotó

Bagdy Emőke szerint nagy szégyen, hogy azokat kell szembesítenünk az alpári, kontroll nélküli, személyeskedő, a másikat megalázni próbáló  magatartásukkal, akik sokaktól kaptak bizalmat, méltatlanul.

„Vajon kit képvisel az olyan képviselő, aki barbár és másokat alázó, támadó?  Ki adott  jogot ilyen viselkedéshez?” – tette fel a kérdést a szakpszichológus. „Szeretném látni, ki helyesli az embertelenséget!”

– fűzte hozzá.

„Ilyet csak gőgös és öntörvényű, magát e joggal önként felruházó és emberi mivoltáról megfeledkező, indulatvezérelt lény tehet, akit szembesítenünk kell tűrhetetlen magatartásával” – fogalmazott.

„Persze nem veszi észre az öngólt, hiszen a legtöbb kulturált és jó érzésű ember elfordul az ilyentől, ilyenektől, mert nem vállal vele, velük közösséget”

– tette hozzá.

Mandiner / Civilek.Infó

Kiemelt kép: Mandiner / Földházy Árpád