„Orbán Viktor ezt nem úszhatja meg!” – közölte határozottan az egykori nagyon független újságírónak álcázott gyurcsányista politikus.

„Napi szinten derülnek ki az újabb és újabb gusztustalanságok, napi szinten ismerjük meg az orbáni pedofilhálózatot” – jelentette ki Kálmán Olga az ATV Egyenes beszéd című műsorában Rónai Egon műsorvezető azon kérdésére, hogy mi a DK célja a pedofíliázós kampánnyal.

Köztudott, hogy a Gyurcsány-párt óriásplakátokon támadja a kormányt, azzal vádolja, hogy mentegeti azokat, akik kiskorúak ellen szexuális erőszakot követnek el; az egyik plakáton például az „Isten? Haza? Pedofília!” szöveg szerepel.

Ez a szenny a DK politikai kultúrájának kvintesszenciája

Kálmán állítása szerint azt az „aprócska” dolgot kifelejti a történetből a miniszterelnök, hogy 2016-ban az ő előterjesztésére, ellenjegyzésével magas állami kitüntetést kapott a pedofil igazgató, ezt követően pedig röviddel egy fiú öngyilkos lett, s ezután tett az áldozat barátja feljelentést, tehát nem igaz, hogy a kormány lépése nyomán kerültek börtönbe. „Orbán Viktor ezt nem úszhatja meg!” – közölte határozottan a baloldali politikus. A DK-s képviselő szerint nem túlzás pedofilhálózatról beszélni, szerinte ennyi véletlen nem lehet ebben az ügyben.

A DK akcióján az ellenzéki pártok is megdöbbentek

A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt szerint például az „Isten, Haza, Család” jelmondat szabadalmi jogvédelem alatt áll, azt nem használhatta volna föl a DK. A párt közleménye szerint a plakát „alkalmas arra, hogy a pedofiliát kapcsolatba hozza a számunkra száz éve fontos és változatlan szent fogalmi hármassal”.

Donáth Anna ennél továbbment. Azt írta a közösségi oldalán, hogy „a Demokratikus Koalíció most már a sokadik olyan politikai üzenetet fogalmazza meg, ezúttal plakátkampány formájában, ami emberileg, erkölcsileg és politikailag is tarthatatlan”. A Momentum elnöke kijelentette, a DK kampánya azt üzeni, itt pedofilok állnak szemben nem pedofilokkal, ettől pedig hányingere van.

Gyűlöletkeltő, feleslegesen bántó, és ami a legaljasabb,

hogy egy kis pedofilozásért, néhány cikkért és pár lájkért elviszi a közbeszéd fókuszát a bicskei bántalmazásokról, a kegyelmi botrányról és a gyermekvédelemről” – fogalmazott.

Vajon meddig tart ki egy hiteles hányinger?

Ungár Péter pedig Donáth bejegyzését nem hagyta szó nélkül. Az LMP társelnöke a Facebook-oldalán azt írta, „Donáth Anna tegnap teljes joggal kritizálta a DK pedofilozó plakátjait. A kritikája sok szempontból igaz, de hogy ha Donáth Anna hányingert érzett az »Isten? Haza? Pedofil!« plakátok miatt, akkor mit érzett, amikor a teljes a Momentum frakció »Stop Pedofidesz!« feliratú szöveggel jelent meg az Országgyűlésben?”

De nemcsak politikusok, közéleti személyiségek is megszólaltak az ügyben.

Nagy Feró megdöbbentőnek és gusztustalannak nevezte a plakátokat. Akik nem szavazták meg a gyermekvédelmi törvényt, most úgy csinálnak, mintha ők lennének a gyerekek legfőbb védelmezői – jellemezte a helyzetet.

„Ez tipikus kommunista tempó, azzal gyanúsítsd meg a másikat, amit te követtél el”

– fogalmazott a Beatrice frontembere.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) alapítója teljes megdöbbenéssel szembesült a plakátokkal. „Eddig azért ilyen szintre nem süllyedt le Gyurcsány Ferenc és a DK, hogy gyakorlatilag a hazáját és a magyar embereket is becsmérli, ez már tényleg a legalja” – fogalmazott.

Kiemelt kép: Facebook