A főváros számos pontján rendezvények várják a családokat.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalán azt írta: idén már március 14-én elkezdődnek a nemzeti ünnep központi programjai, ekkor adják át a Kossuth- és Széchenyi-díjakat az Országházban.

Az ünnep napján, március 15-én reggel 9 órakor – a szokásoknak megfelelően – felvonják Magyarország lobogóját a Kossuth Lajos téren. Ezt követően ünnepélyes huszármenet indul a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, ahol 10 óra 30 perckor díszünnepség kezdődik, amelynek keretében beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök – ismertette.

Orbán Viktor elárulta, hol ünnepel az idén

Kovács Zoltán beszámolt arról, hogy március 15-én 14 órától, majd 16-án és 17-én egész nap a nemzeti ünnephez kapcsolódó programokkal várják a családokat a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A nyitott Parlament program keretében az érdeklődők március 15-én 10 órától 18 óráig ingyenesen megtekinthetik az Országházban a Szent Koronát.

Kovács Zoltán közölte azt is, hogy a nemzeti ünnep napján, valamint 16-án és 17-én 17 óra 30 perctől 23 óráig a Magyar Nemzeti Múzeum épületének homlokzatát fényfestés díszíti majd.

Ünnepeljük együtt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseit! – zárta bejegyzését az államtitkár.

MTI

Borítókép: Felvonják a nemzeti lobogót az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 175. évfordulóján az Országház elõtti Kossuth téren 2023. március 15-én.
Forrás: MTI/Bruzák Noémi