A ferencvárosi Baranyi Krisztina szerint a párt még a szavazatok számlálásához sem ért.

Lemondott a két társelnök, Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) éléről. Kovács vasárnap délután jelentette be, hogy nem indul az önkormányzati választáson, mert pártja nem támogatta az előválasztást.

A párton belül azután lett feszültség, hogy Kovács elindult volna a XII. kerületben az előválasztáson, mert polgármester szeretett volna lenni, ám a pártja nem támogatta.

„Lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek, és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta” – tették közzé a párt XII. kerületi szervezetének közösségi oldalán. Bejelentették egyúttal, hogy nem indulnak a kerületben az önkormányzati választáson.

Nem ért egyet Ferencváros balliberális polgármestere a párt döntésével.

Az MKKP a Facebookon tett bejegyzése alatt nyilvánította ki nemtetszését Baranyi Krisztina is, aki kommentjében úgy fogalmazott: Kovácsnak reális esélye van rá, hogy öt év munka után polgármester legyen egy „fideszes fellegvárban”.

Szerinte a többi kerületi ellenzéki szereplő magatartása és ajánlata is azt mutatja, hogy ebben támogatják őt.

„Nem tudom elképzelni, hogy egy párt kihagyja azt a lehetőséget, hogy az elnöke és képviselői valódi pozíciókhoz, valódi cselekvési lehetőséghez jussanak. Ez butaság, nem hiszem el. Biztos valamit rosszul számoltatok a szavazásnál” – tette hozzá Baranyi.

Magyar Nemzet

Borítókép: Mandiner.hu