Zokogva mentek a gyerekek óvodába, amikor az újbudai pedofilügy gyanúsítottja volt az ügyeletes – ezt állította egy szülő a Hír TV-nek. Azt is mondta, hogy nemcsak a szülők, de az óvónők is jelezték aggodalmaikat a férfi viselkedése miatt. A napokban az is kiderült, hogy a gyanúsított cége több millió forint értékű tanácsadói szerződést kötött Újbuda baloldali vezetésű önkormányzatával, azt azonban nem lehet tudni, hogy pontosan milyen feladatokról szól a szerződés.

Egy újbudai óvodában fajtalankodhatott egy kisgyermekkel az egyik dolgozó. A férfit szexuális kényszerítés gyanújával letartóztatták, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva. Az eset nagy felháborodást váltott ki, annál is inkább, mivel sajtóhírek szerint a szülői panaszok ellenére azért maradhatott állásában a férfi, mert nevelőanyja humánszolgálati igazgatóként fontos pozíciót töltött be Újbuda baloldali vezetésű önkormányzatában.

Ki is tüntették, munkáját tavaly Pro Urbe-díjjal ismerték el, az indoklás szerint a köznevelésért végzett négy évtizedes munkássága elismeréseként.

Az újbudai önkormányzat az M1-nek levélben cáfolta, hogy ezért maradhatott óvodai dolgozó a gyanúsított. Mint írták, a kérdésben megfogalmazott összefüggés vagy bármilyen erre utaló jel nem merült fel, ezzel kapcsolatban semmilyen bejelentés vagy panasz nem érkezett az önkormányzathoz.

Időközben kiderült, hogy a gyanúsított cégének több millió forintos tanácsadói szerződése van Újbuda önkormányzatával, azt azonban nem lehet tudni, hogy milyen feladatokkal bízták meg a céget. László Imre DK-s polgármester a Hír TV erre irányuló kérdésére kitérő választ adott.

Sajtóértesülések szerint már évekkel ezelőtt jelezték a szülők, hogy probléma van az óvodai dolgozóval. Ezt támasztja alá az a szülő, aki arcát nem vállalva nyilatkozott a Hír TV-nek, és arról beszélt, hogy zokogva mentek óvodába a gyermekek.

„Több helyről jött vissza az, hogy olyan gyerekek, akik teljesen megszokták az óvodát, nem sírva mennek be reggel, ők bizony, hogyha ő volt az ügyeletes, akkor zokogva mentek be hozzá” – mondta a szülő, hozzátéve, hogy nemcsak a szülők, hanem az óvónők is jelezték aggodalmaikat.

„Már volt azért három évvel ezelőtt is panasz erre az emberre szülői részről is, illetve óvónői részről is jelezték, hogy nem biztos, hogy jó, hogyha a gyermekek között van. De mint látjuk, hat évet ott töltött, tehát nem történt semmi az ügyben”

– mondta a szülő.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a momentumos Orosz Anna felelősségét is felvetette. A körzet országgyűlési képviselője 2019 és 2022 között látta el az alpolgármesteri feladatokat a kerületben, ezért több kérdést is intézett hozzá.

„Alpolgármestersége alatt értesült-e az ügyről, vagy tudatosan zárkózott el a szülők panaszai elől? Az eset rávilágított arra, hogy az intézmények felügyelete a kerületben nem működik megfelelően. Ebben Orosz Annának milyen szerepe volt? Ezért utódjával, Erhardt Attila alpolgármesterrel vállalják-e ennek a felelősségét?” –  vetette fel Simicskó István.

Azonnal és mintaszerűen cselekedett – így jellemezte az újbudai önkormányzat intézkedéseit közösségi oldalán Orosz Anna a pedofilügy napvilágra kerülése után.

A Momentum országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a legfontosabb, hogy az önkormányzat átlátható kommunikációt folytatott – nem titkolt semmit, megszüntette az érintett dolgozó munkaviszonyát, együttműködik a rendőrséggel, belső vizsgálatot rendelt el, és rendkívüli testületi ülést hívott össze. A KDNP frakcióvezetőjének kérdéseire azonban egyelőre nem reagált.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: Pexels.com