Vitézy Dávid Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul Budapest főpolgármesteri székéért. A közlekedési szakember szerint a fővárosban jelenleg mindent átsző a két politikai oldal háborúja, pártpolitikai csaták helyett azonban végre valódi városfejlesztésre van szükség, ezért indul a főpolgármester-választáson. Karácsony Gergely azonnal reagált Vitézy indulásának bejelentésére, „A szabad Budapest a menekülőket befogadja, a betolakodókat legyőzi” – üzente a főpolgármester.

 

Budapestnek jelenleg öt súlyos problémával kell szembenéznie Vitézy szerint:

  1. Nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet.
  2. Nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból, emiatt van ennyi dugó és emiatt rossz a levegő
  3. Az egészségügyi ellátás színvonala egyre csak romlik, elavultak, lerobbantak a kórházaink, rengeteget kell várakozni, és teljes osztályok zárnak be személyzet híján.
  4. A köztereink nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca.
  5. A körúton túli Budapestet, ahol a budapestiek háromnegyede él, magára hagyták, minden fejlesztési forrás a turistabelvárosba jut.

Vitézy hangsúlyozta, konkrét tervei vannak a város fejlesztésére. Szerinte új parkokra és közterekre, a hévek és a vasút megújítására, újabb villamosvonalak fejlesztésére, a rozsdaövezetek helyén pedig megfizethető lakások építésére van szükség.

Nem várhatjuk Budapest problémáinak megoldását azoktól, akik a problémáinkat okozták. Nincs még öt évünk erre

– hangoztatta a BKK korábbi vezetője, a Mandiner sajtószemléje szerint.

Vitézy Dávid bejelentését alább nézheti vissza:

Karácsony azonnal reagált Vitézy indulására

Karácsony Gergely azonnal reagált a hírre Facebook-oldalán. Mint írta, „főpolgármesterré választásom után szakmai feladatra kértem fel Vitézy Dávidot. Azt mondta, nem tudja vállalni, mert nem engedte meg neki Orbán Viktor, és ő nem szeretne olyan katona lenni, aki Észak-Koreából menekül Dél-Koreába, de hátulról lelövik az övéi.

Szakmai feladatra nem engedték, most politikaira küldik. Sebaj. A szabad Budapest a menekülőket befogadja, a betolakodókat legyőzi”

– hangoztatta Karácsony.

Fotó: Facebook / Vitézy Dávid