A miniszter nem kiszorítani akarja a multikat, hanem rábírni őket, hogy tiszteljék az itteni embereket, a fogyasztókat, a kormányt, az országot.

Lázár János építésügyi miniszter üzent a Sparnak a Portfolio csütörtöki építőipari konferenciáján. Azt mondta, hogy nem tűri a kormány a fenyegetéseket az üzletlánctól, amely a „korrumpált osztrák sajtón keresztül” üzent a kormánynak.

„Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a Spar így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, s inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül” – mondta.

A minisztérium szerint jobban kéne csinálnia a dolgát a multinak, akkor nem jelentene gondot a különadó sem.

https://civilek.info/2024/03/18/cof-a-multiknak-is-meg-kell-erteniuk-hogy-a-verseny-elkerulhetetlen/

Az építési és közlekedési miniszter ugyanakkor egyértelművé tette, hogy nem kiszorítani akarja az osztrák céget és általában a külföldi multikat, hanem rábírni őket arra, hogy „tiszteljék az itteni embereket, fogyasztókat, a kormányt, az országot, ahol óriási extraprofitot termelnek”.

„A Sparral szemben is tudunk úszni. A cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett” – jelentette ki harcias beszédében Lázár.

„Nem a tőkével van a problémánk, hanem azzal, hogy a multik beavatkoznak, leuralják az országot és extraprofitot termelnek, amit kivisznek” – mondta a miniszter, majd leszögezte, hogy három nagy fejlesztési irányt kell követni: az autóipart, a hadiipart és az élelmiszeripart kell nagy lendülettel támogatni.

Menedzsment Fórum

Borítókép: Lázár János építési és közlekedési miniszter
Forrás: MTI/Mónus Márton