Az Egyszülős Központ 2024-ben az ötödik Páratlan Szülő Díj pályázatát hirdeti meg, amelynek célja az egyedülálló szülők elkötelezett és példamutató munkájának elismerése – közölte a központ.

Tájékoztatásuk szerint az elismerés azoknak szól, akik napi szinten példát mutatnak kitartásukkal. A díjra bárki jelölhet olyan, kiskorút egyedül nevelő szülőt vagy nagyszülőt, aki korábban még nem részesült az elismerésben. A jelöltek személyes történetét és bemutatását tartalmazó pályázatokat 2000-2500 karakter terjedelemben április 14-ig várják.

Az elismerést idén is több kategóriában ítélik oda, és valamennyi kategória nyertesét 150 ezer forinttal jutalmazzák. A díjazottakra a jelöltek közül az Egyszülős Központ zsűrije tesz javaslatot – ismertették, hozzáfűzve, hogy a díjat a Szerencsejáték Zrt., az Erste Bank Hungary Zrt., a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Gödöllői Királyi Kastély támogatja.

A pályázati felhívás a https://egyszulo.hu/page/paratlan-szulo-dij-2023 linken érhető el, az ünnepélyes díjátadót május 28-án, a pesti Egyszülős Központ hatodik születésnapján tartják – áll a közleményben.

MTI

Fotó: Egyszülős Központ Facebook oldala