Ugyanis felét sem írhatom le annak, amit szívem szerint leírnék erről… erről a nem is tudom, micsodáról. Igen, kitalálták, Magyar Péterről lesz szó.

És külön szórakoztató – az egyetlen szórakoztató elem ebben a borzalomban –, hogy majd arról fog delirálni, a Rogán diktálta nekem ezt. Ezt is. Én meg itt ülök, a kutyánkkal, a két macskánkkal, a tévében egy spanyol jobboldali politikus beszél éppen a nyugati civilizáció megőrzésének lehetséges módjairól, és nincs itt a Rogán. Ráadásul délelőtt jöttem vissza külföldről, és ott sem volt velem. De hát ki mint él, úgy ítél.

Vagyis egyszer talán meg fogjuk tudni, ki diktálta mindezt ennek a műanyag szörnyetegnek, s ki szemelte ki a feladatra, miután gondosan feltérképezte, hogy egy nárcisztikus pszichopatával van dolgunk, aki bármire (is) kapható lesz.

Nagyjából tíz éve rühelljük, utáljuk, kerüljük, megvetjük ezt a senkit, ezt a gazembert mi itt, a Fideszben, nagyjából tíz éve tudjuk, miképpen bánik a feleségével, s azt is, hogy ez a dupla nulla sohasem bocsátja meg, hogy nem lett belőle senki, míg a felesége vitte valamire.

És az a valami valóban figyelemre méltó.

S akkor nézzük a dolgot magát.

Nézhetjük, immár nyugodtan, mert itt a hangfelvétel, ami úgy készült, ahogy – de erről majd később.

Lássuk először magát a szöveget. Hallgatva a hanganyagot, még a legelfogultabb kormánygyűlölőnek is nyilvánvaló, hogy az egész szituációval nem stimmel valami. És most nem arra gondolok, hogy MP titokban, a saját felesége tudta nélkül rögzíti beszélgetésüket, hanem arra, hogy az igazi nárcisztikus pszichopatákra jellemző módon manipulálja az egész beszélgetést, a kérdéseknek álcázott állításokat adja a másik szájába, s mindent úgy irányít, hogy elhangozzék az, amit ő akar. Már a kezdet is árulkodó, mivel az események ismeretében nyilvánvaló, hogy ez a gazember kimegy, élesíti a hangrögzítő eszközét, s ezt követően ártatlanságot színlelve tér vissza egy témára, célzott és irányított „kérdéseivel”.

S aki hallgatja ezt az egészet, azt sem tudja nem észrevenni, hogy folyamatosan belevág a felesége mondataiba, semmit sem hagy neki végigmondani, kimondja helyette mindazt, amit hallani akar, a másik pedig inkább ráhagy mindent, csak szabaduljon végre.

Itt van például ez a részlet:

„MP: És ti nem láttátok, a sajtó meg már látta.

VJ: Hát sőt, már valószínűleg odaadták, és elvileg azt ők anno átnézték.

MP: Mármint a Rogánék.

VJ: Igen, semmi rossz nincsen, de…

MP: De erre mondta a Martonovics Detti, hogy semmi rossz, de kihúzattak dolgokat.

VJ: Persze, magukat kihúzatták… a Martonovics Detti…”

Jó lenne tudni, mi is lett volna annak a mondatnak a vége, miszerint „igen, semmi rossz nincsen, de…”, de ezt már nem fogjuk megtudni soha, mert Jágó nem engedi befejezni a mondatot, helyette elmondja ő, amit hallani akar. S persze már azt is habosítják, amit szintúgy Magyar fogalmaz meg manipulatív módon, vagyis hogy „ti nem láttátok, a sajtó meg már látta”.

Ezzel azt akarja sugallani, hogy Rogán eljuttatta a sajtónak a kényes anyagokat? Érdekes. Mert például egyenesen a HVG-s Dezső Andrástól tudjuk, miszerint ő már sok-sok hete ismeri azt a jegyzőkönyvet, melyet egy Varga Judit védelmét ellátó rendőr írt meg egy menetrendszerű, Magyar-féle asszonybántalmazásról. Akkor most mi van?

Rogán mozgatja a HVG-t is és annak egyik „sztárújságíróját”?

Érdekes kérdések ezek…

Mindvégig jellemző, Magyar mikor és mivel vág közbe, így gyakorlatilag nem tudjuk meg, Varga Judit mit is akart valójában mondani. Azt viszont megtudjuk, mit akar Magyar hallani, mert azt ő mindig elmondja – persze hogy elmondja, hát ő az a két fél közül, aki tudja, az egész beszélgetés fel van véve, s azt is tudja, miért veszi fel. Ezt éppen Varga Judit mondta el ma:

„Megtette. Régóta zsarol ezzel: Ha el merek válni, ha őt ki merik rúgni, ha meg merek szólalni… Ha mást merek csinálni, mint amit ő akar, akkor megbánom! (…) Most önök, tisztelt hölgyeim és uraim, egy ilyen párhuzamos előadás egyik szálát nézik. Sajnos én a többit is látom. Üzenetekben, szavakban, tettekben. Gyomorforgató érzés például, ahogy mézesmázosan nyilatkozik rólam a Partizánban, miközben sms-ekben kapom tőle a fenyegetéseket.”

Igen. Értjük, és ami még fontosabb, érezzük az iszonyt.

Arról pedig, hogy tavasszal, vagy ahogy Magyar hazudta, már fél évvel a letartóztatás előtt szólt valaki Völnernek, hogy vigyázzon, mert lehallgatják, ismét csak a HVG-s Dezső András fogalmazza meg a lényeget, vagyis ez gyakorlatilag lehetetlen, mivel Völner nem lehetett annyira ostoba, hogy a figyelmeztetés után még fél évig folytatja ügyeit Schadllal.

Az ügyészség pedig nyilatkozatot adott ki, amelyben ez áll:

„Helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint  Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. (…) Az ügyészség szerint ismételten szükséges rámutatni arra, hogy ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nemcsak jogi, hanem fizikai képtelenség is. Valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat, és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentálva van, ráadásul ezek az adatok nemcsak egy helyen vannak tárolva, hanem megjelennek más szervek adattárában is, beleértve a nyomozási bírókat vagy a titkos műveleteket végző szerveket. Minden, az ún. Völner–Schadl-ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént vagy folyamatban van.”

Senkinek semmi oka és joga nincs arra és ahhoz, hogy ezt kétségbe vonja.

Ellenben minden jóérzésű, ép erkölcsökkel bíró, normális embernek joga és kötelessége, hogy Magyar Péter minden állítását kétségbe vonja. Ezért:

„Ha mást merek csinálni, mint amit ő akar, akkor megbánom!” – Varga Judit újabb poszttal jelentkezett

Nyilvánvaló, hogy Varga Judit minden állítását bizonyítani tudja, miképpen az is nyilvánvaló, hogy volt férje, a nárcisztikus, pszichopata gazember viszont nem. És igen, nyilvánvaló, hogy aki olyasmire képes, mint ez az alak a volt feleségével és a gyerekeivel, az bármire képes. Normális ember az ilyentől undorral elfordul.

És ne felejtsék el azt sem: ma olyan világban élünk, ha egy nő előáll azzal a történettel, hogy húsz évvel ezelőtt (!) Donald Trump megerőszakolta egy nagyáruház próbafülkéjében, azt mindenki készpénznek veszi, és a megvádoltnak esélye sincs bizonyítani a vád ellenkezőjét. Ilyenkor a harcos feministák és jogvédők egy emberként követelik a „bűnös” meghurcolását.

Ugyanezek most hallgatnak. Vagy inkább kussolnak. Mert a vélt politikai haszon mindennél fontosabb.

És mindent elmond ezekről, hogy kitől várják ezek a politikai hasznot.

Similis simili gaudet. No meg a hasonlóban bízik…

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Civilek.info/Mészáros Péter