A Központi Nyomozó Főügyészség közleményben reagált a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételre, illetve arra, hogy milyen lépéseket tervez az ügyben.

„Helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint dr. Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül”

– közölte a Központi Nyomozó Főügyészség, amely tegnap ismét tanúként hallgatta ki Magyar Pétert.

Az ügyészség valamennyi, a felvételen és dr. Magyar Péter tanúkihallgatásán elhangzott állítást elemzi, értékeli, és további bizonyítási cselekményeket végez

– írták, hozzátéve, hogy az ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség, és valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentálva van.

Ráadásul ezeket az adatokat nemcsak egy helyen tárolják, hanem megjelennek más szervek adattárában is, beleértve a nyomozási bírókat vagy a titkos műveleteket végző szerveket.

A  Központi Nyomozó Főügyészség szerint minden, a Völner–Schadl-ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént vagy folyamatban van. Erről az ügyészség részletes tájékoztatást fog adni március 28-án.