A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a valós helyzetet mutassa be, és hogy a migrációt annak veszélyességének megfelelően biztonsági kérdésként kezelje, nem pedig szociális vagy jóléti intézkedésként – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Bakondi György azt mondta: az illegális migráció 2015 óta valamennyi európai polgárnak érezhető negatív következményekkel jár, és mára már elérte a félelem, a szorongás, az elégedetlenség azt a szintet, hogy a politikai döntések szintjét is érinti.

Ezért az Európai Unió baloldali, liberális többsége még a ciklus végéig gyors ütemben áterőltetett egy kilenc jogszabályból álló törvénycsomagot, és a kampányidőszakban próbálják azt a látszatot kelteni, hogy az európai polgárok érdekében dolgoznak.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint azonban az európai baloldalon a kommunikációban időnként kiesnek ebből a szerepkörből, a francia szocialista párt frakcióvezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy szakítani kell a migránsmentesség illúziójával, és legális belépési csatornákat kell nyitni. A francia politikus bírálta a magyar kormányt is azért, mert szögesdróttal védekezik az európai szolidaritás helyett – tette hozzá.

Bakondi György arról is beszélt: az uniós törvénycsomag nem épít a magyar tapasztalatokra, arra, hogy a külső határt szigorúan őrizni kell, a határátlépést meg kell akadályozni, a menekültkérelmet pedig az EU határán kívül kell benyújtani.

Ezzel szemben azt a gyakorlatot akarja követni, amelyet az unió 2015 óta folytat:

hadd jöjjenek be a migránsok az unió területére, ott nyílt táborokban legyenek, ahonnan tovább tudnak menni. Ezek az intézkedések nem hogy fékezik, sokkal inkább ösztönözni fogják az illegális migrációt

– mutatott rá.

Bakondi György ismertette: a magyar déli határokon a határőrizet és a szerb rendőri erők „terelő hatást” érnek, viszont jelentős növekedés van Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia és Olaszország irányában.

Tavaly egymillióan nyújtottak be menekültkérelmet Európába, és ez teljes mértékben összhangban van azzal a Soros-tervvel, amely évi egymillió illegális bevándorló beérkezését és az európai tagállamok közti kvóták szerinti elosztását tartja fontosnak politikai célkitűzései megvalósításához.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt: a magyar baloldal rendszeresen azt állítja, hogy nincs migráció és nincsenek Európában olyan politikusok, akik migránsokat szeretnének beengedni.

MTI

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs