Újabb, a „normalitás” határait messze túllépő eset derült ki Magyar Péterről, immár az OMSZ jegyzőkönyvével alátámasztva.

Az önjelölt „politikus” tavaly februárban, akár egy pszichés zavarokkal küzdő tinédzser, a lehető legkomolyabban eljátszott, elhazudott egy öngyilkosságot. A Bors birtokába jutott a mentőszolgálat erről szóló jegyzőkönyve.

Magyar Péter mindent előre eltervezve, mérgezési tüneteket, eszméletlen, életveszélyes állapotot szimulálva elérte, hogy felesége kihívja a rohammentőket. Azzal a nyilvánvaló szándékkal tette mindezt, hogy kétségbe ejtse, megrémissze a családját, ami a jelenlévő gyerekeire tekintettel több, mint felelőtlenség. Még akkor is ájulást szimulált, amikor Varga Judit kétségbeesetten felhívta Magyar Péter édesanyját, aki indulatosan reagált arra, hogy mi történik a fiával.

Az esetről Varga Judit beszélt Hajdú Péternek adott emlékezetes interjújában:

„Amikor megtaláltam, ott volt mellette egy levél Xanax és már csak egy darab volt benne a tízes levélen. Nem tudtam, hogy most egyet vett be, vagy kilencet, vagy nyolcat. Nem kockáztathattam nyilván, ez alapvető emberi kötelesség. Úgyhogy fogtam, felhívtam a mentőket.”

A Bors megszerezte a kivonuló rohammentők által készített jegyzőkönyvet, amiből kiderül, hogy a negyvenes férfihez mérgezési tünetek miatt kértek mentőt Varga Judit és Magyar Péter lakására, Budapesten a Kútvölgyi útra, tavaly februárban egy vasárnapi napon, ebéd után. Varga Judit Hajdú Péternek elmondta azt is, hogy mindez a két kisebb gyerekük jelenlétében történt, akik döbbenten kérdezgettek, amikor meglátták a szirénázó mentőautót.

Az eset részleteiről még annyit lehet tudni, hogy Varga Juditnak egy vasárnap délelőtti, gyerekekkel közös kirándulásról hazatérve tűnt fel a látszólag ájult Magyar Péter furcsa viselkedése, aki a hálószobában az ágyon feküdt, látszólag eszméletlenül. Mellette, az éjjeliszekrényen gondosan odakészítve, egy levél, szigorúan vényköteles, csak szakorvos által felírható XANAX, amiből halálos adagnak is mondható, 9 szem gyógyszer hiányzott.

Varga Judit rázni, keltegetni próbálta Magyar Pétert, és hangosan, ijedten kérte, hogy keljen fel, különben hívja a mentőket. Miután nem mutatott életjelet, azonnal hívta a mentőket.

Forrás: Bors / A szenzitív adatok a jogszabályoknak megfelelően kitakarásra kerültek.

Forrás: Bors / A szenzitív adatok a jogszabályoknak megfelelően kitakarásra kerültek.

A leginkább megdöbbentő fordulat ezután történt. Miután Varga Judit letette a telefont a mentőkkel, az „élettelen” Magyar Péter felkelt az ágyból, és rideg, nyugodt hangon közölte:

„mondd le őket, nem vettem be semmit”.

Csak eljátszotta, elhazudta az öngyilkosságot, hogy megijessze, terrorizálja a feleségét és rémült gyerekeit. Hogy elkerülje a kellemetlen magyarázkodást, úgy ahogy volt, pizsamában, egy kabátot magára kapva autóba ült, és megszökött a kiérkezett mentősök elől. Mindezt rögzíti, bizonyítja az Országos Mentőszolgálat Bors által megszerzett hivatalos jegyzőkönyve, amelyben leírják azt is, hogy „a beteg ismeretlen helyre távozott”.

A Bors megtudta azt is, hogy Magyar Péter egészen addig pizsamában ült az autójában egy környező utcában, míg megbizonyosodott arról, hogy a mentők eltávoztak. Csak ezután merészkedett haza…

Borsonline