Még mindig nem tudni, mennyi időbe telik a teljes felépülése annak a 10 éves kisfiúnak, akit a vele hasonló korú lány iskolatársai rugdostak össze brutálisan a kemecsei általános iskola udvarán múlt szerdán. Az aljas támadás miatt Adriánon életmentő műtétet hajtottak végre, amely során még a lépét is eltávolították.

A gyermek jelenleg a nyíregyházi kórházban lábadozik, ahonnan édesapja társaságában interjút adott.

Jobban érzem magam, már esténként sincs szükségem semmilyen fájdalomcsillapítóra. Ugyan a műtét miatt még vannak fájdalmaim, de már lábra is tudok állni. Sajnos álmomban elő szoktak jönni a rossz emlékek, ilyenkor újraélem a támadást. De minden rendben lesz velem, hiszem, hogy meg fogok gyógyulni és visszatérhetek a focipályára. Olyan akarok lenni, mint régen!

– mondta bizakodva a kisfiú.

Hozzátette: a támadó lányokra haragszik, de – mivel egy településen élnek – idővel elkerülhetetlen lesz, hogy újra találkozzanak egymással. Az egyik szülője egyébként mindig bent van nála, s az ideje nagy részében játszani szokott a telefonján.

Resán Attila (jobbra) és Bárdos András meglátogatta a kórházban az ifjú focistát / Fotó: Blikk

Az édesapja, Zoltán elmondta: kisfia szeptembertől új iskolában fog kezdeni, de már a húgát és az unokatestvérét is kivették a kemecsei suliból. Adrián már ötéves kora óta focizik, több klubot és akadémiát is megjárt már, jelenleg helyben, Kemecsén rúgja a bőrt támadó középpályásként.

Egyelőre nem tudjuk, hogy mennyire lesz teljes a felépülése. Nagyon izgulunk és aggódunk amiatt, hogy a focit nem tudja majd olyan intenzitással folytatni, ahogy eddig csinálta. Sokak szerint nagy jövő előtt áll. Még egy gyulladást kezelnek rajta, de utána remélhetőleg haza is térhet

– mesélte az édesapja, Zoltán.

Fia kedvenc csapata a Real Madrid, a Kemecsei Sportegyesület elnöke, Bárdos András és alelnöke, Resán Attila pedig a spanyol csapatban játszó kedvenc focistájának, Jude Bellinghamnek a mezével lepte meg.

Blikk