Felettébb sajátos káderpolitikát folytat a baloldal új messiása.

Ugyan Magyar Péter nem akarta megerősíteni, de Gyöngyösi Márton a Jobbik elnöke elismerte, hogy Magyar Márton dolgozott Brenner Koloman kampányában. Sneider Tamás volt jobbik elnök pedig arról beszélt, hogy a Jobbikhoz köthető személyeknek köze van Magyarhoz.

„Nekem soha semmim nem volt Kiss Zoltán Imre” – így reagált először a Jobbik és a Tisza Párt kapcsolatát érintő kérdésekre Gyöngyösi Márton, majd elismerte, hogy Kiss Zoltán valóban a pártjuk tagja volt. A Magyar Jelen írt róla először, hogy Kiss Zoltán Imre, aki jelenleg Magyar Péter rendezvényein és országjáró körútján segédkezik korábban Gyöngyösi kommunikációs vezetője lehetett.

A portál szerint Gyöngyösi és a mögötte állók személyesen is egyeztettek Magyar Péterrel, hogy mekkora csapatot és milyen erőforrásokat tudnak a rendelkezésére bocsátani, hogy a Tisza Párt kampánya sikeres lehessen.

„Amikor Brenner Koloman elvállalta a főpolgármester-jelöltséget szabad kezet adtunk neki abba, hogy összeállítsa a kampánycsapatát” – fogalmazott Gyöngyösi, és hozzátette, hogy a kampánycsapatba Magyar Márton, Magyar Péter testvére is bekerült.

A Jobbik elnöke szerint viszont amikor Magyar Péter kilépett a politikai színtérre, megszüntették testvérével a fennálló együttműködési szerződést. Magyar Péter arra a kérdésre, hogy testvére dolgozott-e együtt a Jobbik főpolgármester-jelöltjével azt a választ adta, hogy ezt nem tudja megerősíteni.

Sneider Tamás a Jobbik korábbi elnöke azt ecsetelte, hogy a szervezőgárdában sok olyan ember felismerhető, akik annak idején pártját segítették.

Magyar Péter pártjának egyébként több jelöltje esetében is az az érzésünk támadhat: pont olyan a világlátásuk, mintha Sorosék választották volna őket.

A Tisza Párt több jelöltje a magyar közéletben ismeretlen, de a Soros-hálózat számára annál inkább ismert szereplő. Mindennek azért is van jelentősége 2024 májusában, mert a milliárdos spekuláns visszatérően a háború folytatását és eszkalációját hangsúlyozza.

Mindeközben maga Magyar Péter többször is arról beszélt, hogy nincsenek háborúpártiak az ellenzékben. Ezt az állítást azonban tucatnyi idézet cáfolja.

Ugyanakkor Magyar Péter számos jelöltjénél – jóllehet nem feltétlenül van közvetlen kapcsolatuk a milliárdos hálózatához – szembetűnő, hogy Soros György nézetrendszerének megfelelő elveket vallanak. Így például Kollár Kinga, aki a magyarokat „agymosott” jelzővel illette, magát globalistának és liberálisnak vallja, pont, mint a milliárdos spekuláns.

A 2021 óta Luxemburgban, az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Ügyekért felelős Főigazgatóságán dolgozó Kollár posztja alább megtekinthető:

Kollárhoz hasonlóan sok évig Brüsszelnek dolgozott a magyar rezsicsökkentés ellen kirohanást intéző Gerzsenyi Gabriella. Róla az tudható, hogy szivárványos felsőben fotózkodott, migrációpárti és hisz a multikultiban.

Az egyik 2022-es Facebook-bejegyzésében nem tartotta veszélyesnek a bevándorlást, és baloldalinak is nevezte magát.

A bejegyzésben valamiért a határon kívüliek kapcsán neki is az „agymosott” jelző jutott eszébe: „Brüsszel sokszínű város, sok ott a bevándorló, de soha nem éreztem veszélyesebbnek, mint a számos nagyváros bármelyikét, ahol életem során megadatott megfordulnom. Aki Brüsszelben dolgozik, az nem feltétlenül baloldali és/vagy ultraliberális, és/vagy agymosott. Aki határontúli származású, az nem feltétlenül jobboldali és/vagy ultrakonzervatív, és/vagy agymosott.”

Gerzsenyi eurokratának vallja magát, 15 évig dolgozott az Európai Bizottságnak. „Brüsszel után szabadon” című művének 22. oldalán azt a vallomást fogalmazza meg, hogy „ha valahol otthon kell lenni a világban, akkor Brüsszelben otthon lehet lenni”.

Kollár és Gerzsenyi mellett egyébként Bujdosó Andrea is megfelel a Soros által propagált elveknek. Bujdosó annyira woke, hogy a LinkedIn-profiljánál kiírta, hogy milyen névmáson szólítsák. Emellett támogatja az LMBTQ-lobbit, ráadásul az ő esetében formális kapcsolat is fellelhető a milliárdos spekuláns hálózatához: mentori tevékenységet végzett a Soroshoz köthető Egyenlítő Alapítványban.

Mandiner itt és itt

Borítókép: Magyar Péter
Forrás: MTI/Illyés Tibor