A 27 éves afgán válogatás nélkül szúrta meg az embereket.

Az Európa-bajnokság pénteki nyitómeccsének kezdősípszóját követően egy ámokfutó Németországban késsel berontott egy szurkolói társaság hátsó kertjébe, és válogatás nélkül elkezdte leszurkálni az embereket. Előtte állítólag egy másik helyszínen már megölt egy férfit, és mire a rendőrök megérkeztek, minimum három embert meg is sebesített. A rendőrök végül agyonlőtték a támadót.

Néhány perccel a pénteki nyitómérkőzés kezdőrúgása után egy férfi késsel a kezében legalább három embert megtámadott egy Magdeburg melletti zárt körű szurkolói partin. Ketten súlyosan megsérültek, a férfi pedig állítólag már korábban állítólag egy embert egy közeli panelházban. Miután a késelő a kiérkező rendőrökre is rátámadt, agyonlőtték a férfit

– írta a Bild.

A rendőrséget péntek este fél tíz körül hívták ki a szász-anhalti Wolmirstedtben a Genossenschaftsweg 2. szám alatti családi házhoz. Egy család vendégeket hívott meg egy zárt körű Európa-bajnoki szurkolásra.

ÁM NEM SOKKAL A MÉRKŐZÉS KEZDETE UTÁN EGY IDEGEN KÉSSEL A KEZÉBEN MEGJELENT AZ UDVARON, ÉS AZONNAL LESZÚRT HÁROM FUTBALLSZURKOLÓT.

A rendőrség szerint az elkövető „déli típus” volt. A Magdeburger Volksstimme című lap megírta, hogy a férfi állítólag korábban a szemközti kertben késsel fenyegette meg az embereket, a lakók emiatt már hívták a rendőrséget. A késsel a parcellák között rohangáló idegen pedig néhány perccel korábban megtámadott és megölt egy férfit a Straße der Deutschen Einheit egyik panelházában.

Miután elhagyta az első kertet, a késes férfi a jelek szerint egyenesen behatolt a Genossenschaftswegen lévő ingatlanba, és válogatás nélkül szurkálta meg a futballszurkolókat. Amikor néhány perccel később megérkeztek a rendőrök, a gyilkos rájuk támadt.

Lőfegyvereket használtak a kollégák, az elkövető a kórházban meghalt

– mondta egy rendőrségi szóvivő a portálnak szombat reggel.

Testközelből a horror

Rudi K. és felesége, Petra éppen kényelembe helyezték magukat a nappaliban péntek este, hogy megnézzék a német válogatott első mérkőzését. Akkor még fogalmuk sem volt arról, hogy egy kiszámíthatatlan gyilkos garázdálkodik a szomszédságukban.

Az Európa-bajnokság nyitómeccsét akartuk megnézni. Miután Németország 2–0-ra vezetett, három hangos csattanás hallatszott az ablakunk előtt. A szurkolók a szomszédunkban biztosan petárdákat gyújtottak. Hiszen annak ellenére hallottuk a hangos lövéseket, hogy a redőnyök le voltak húzva

– mondta a portálnak Petra, akinek pénteken születésnapja is volt egyben.

Este 21:19-kor a wolmirstedti házaspár számára véget ért a focis este, hiszen éppen Jamal Musiala gólját követően hangos dörrenésekre lettek figyelmesek a ház elől. Férje, Rudi azt gondolta, hogy a szomszédok csak hangosan ünnepelnek. De nem pirotechnika volt. A rendőrök három lövése közvetlenül a házaspár háza előtt találta el a Wolmirstedtből (Szász-Anhalt) származó késelőt.

A lövések (kettő a fejbe, egy az ágyékba) megállították az afgán származású 27 éves férfit, aki nem sokkal korábban 23 éves honfitársát szúrta halálra egy panelépületben lévő lakásban a Straße der Einheitban.

A gyilkos a tettét követően gyalog menekült, a Straße der Genossenschaftban megtámadta Rudi és Petra szomszédait, akik egy zárt körű összejövetelen nézték a meccset. „Ami ott történt, az egyszerűen szörnyű” – mondták mindketten megdöbbenve. A szomszédot a rendőrségi beavatkozás miatt nem engedték be a házába, Petra és Rudi képtelen volt aludni azon az éjjelen. Az utcájukat teljesen lezárták.

A szomszédunk éppen egy lipcsei koncertről jött. De nem engedték vissza a házába, szerencsére a fia házában tölthette az éjszakát, néhány utcával arrébb. A lelőtt férfi szombat reggelig a házunk előtt feküdt az utcán

– mondták elképedve. A mentők ellátták a sérült szomszédokat, a nyomozók pedig reflektorfénynél gyűjtötték a bizonyítékokat Rudi és Petra háza előtt. A feljárójukon még mindig három zöld kör jelöli azokat a helyeket, ahol a rendőrségi fegyverekből származó lövedékek landoltak. „A férfi valószínűleg a kocsibeállónkon keresztül akart elmenekülni, de nincs átjáró. Zsákutcába került” – emlékszik vissza Rudi K.

A Genossenschaftsstraße járdáján, alig tíz méterre attól a helytől, ahol a házaspár kanapéja áll, vérfoltok láthatók. Petra K. boldog: „Tulajdonképpen aznap este a családdal akartuk megünnepelni a születésnapomat. De szerencsére egyedül ültünk, biztonságban a lehúzott redőnyök mögött” – mondta megkönnyebbülten.

Bár a pár továbbra is sokkos állapotban van, de részvétüket kifejezték az áldozatok és a szomszédaik felé. „Különösen sajnálom a rendőrnőt, aki lőtt. Szegény teljesen kikészült” – mondta Petra a könnyeivel küszködve.

Via Index

Kiemelt kép: Pixabay/Illusztráció