Vigyázat, pamflet következik!

Mi a Nyíri Tass Gimnázium 3.b osztályának tanulói vagyunk, és egy amerikai demokrácia-féltő szervezetnek köszönhetően most ismerkedünk a politikával, közélettel – talán még a Te hiperpasszív nyelvtudásoddal is sejted, mi az a civic education, nos, mi ezzel találkoztunk az elmúlt hónapokban.

Ezek alapján kérdezzük tőled kedvesen, barátilag, kicsit téged is tanítva, hogy:

– ha a vasárnapi választás előtt péntek 16 óráig visszaléphet egy jelölt, és ezt Szandra néni megteszi péntek reggel 8.00 órakor, akkor az miért csalás, miért illegitim?

A reggel 8.00 óra, az még bőven a jogszabályban rögzített 16.00 óra előtt van, ha egyszer kicsit korábban felkelsz reggel Te is, akkor ezt majd észre fogod venni.

– ha Szandra néni neve fent kell, hogy maradjon a szavazólapon, mert már nincs idő újat nyomtatni, akkor rá nem lehet szavazni. Azaz, teljes mértékig non applicable (ezt a kifejezést most tanultuk!), hogy mit csinálnak a vastagon, vagy halványan kihúzott neve melletti rubrikával a szavazók, mert az valójában nincs ott.

Tudod, majdnem, mint a Városháza park. Olyan, mintha lenne, de valójában nincsen.

És ha a szavazólapon a választható jelöltek (mondjuk, a választható jelöltek) valamelyikére 1 db egyértelmű szavazat adva van, akkor az a szavazólap érvényes.

Bízunk benne, hogy segíthettünk neked egy kicsit, hogy megértsd, mi történt.

(Valójában semmi sem történt 4 és fél éven keresztül, de ezt Te is tudod)

De attól még Te vagy a kedvencünk. A pedellus macskája is Geri, mindig eszünkbe jutsz róla. Egy lusta dög. A Schmidt szerint nagyon kemény vagy, élőben gyakorolja, hogyan kell plakátot összematricázni, de ő fényes nappal teszi, és élőzik is közben.

Jocó mamája pedig üzeni, hogy ha kiszeret a Messiásból, akkor örömmel csinál neked kakaót. Addig pedig kerüld a lapátokat.

Nehogy valakit elássanak vagy agyonverjenek.

Imádunk, Apu!

Ui: Feri papót is csókoljuk, próbáld meg neki is elmagyarázni, hogy mi ez az egész.

Kiemelt kép: Mediaworks