Toldi Péter lett a negyedik, aki szintidőn belül teljesítette a távot.

„Toldi Péter első helyezettként, új pályacsúcsot beállítva célba ért a 2024-es Hell Race versenyen. Ahhoz, hogy Manaliból Leh városába eljusson, 104 óra 33 perc 30 másodperc volt szükséges” – számolt be az ultrafutó Toldi sikeréről a közösségi oldala.

Ő lett a negyedik ember, aki szintidőn belül teljesítette a versenyt.

A verseny előtt Toldi Péter ezt posztolta a Facebook-oldalán:

„Ez egy időzített bejegyzés. Amikor ez megjelenik, Indiában, Manaliban ellövik a Hell ultrát, és végre elindulhatok az utamon. Hogy mit kívánok magamnak?… Talán azt, hogy a rám váró verseny során egy percre se felejtsem el azt a tibeti közmondást, ami meghatározta az elmúlt egy évemet: »Jobb egy napot tigrisként élni, mint ezer napot békaként.«”

Egy frissebb bejegyzésben pedig arról számolt be, megköszönve a barátai, ismerősei támogatását, hogy a verseny nagyon kimerítette.

„Igyekszek ezt a szűk 5 napnyi élményt leszűrni magamban, feldolgozni az engem ért élményeket, hatásokat és mindezt hamarosan közreadni nektek (természetesen az esemény színvonalát és komolyságát megütő szinten). Most azonban még mind szellemileg, mind fizikálisan egy szobanövény aktivitásával tudom csak felvenni a versenyt. Ülök a szállásom ablakában, bámulok az Indus-völgyet körülálló hegyekre és mindeközben gondolataim össze-vissza cikáznak az elmúlt napok, hetek élményei között” – írta.

Borítókép: Toldi Péter nyerte meg az egyik legkeményebb futóversenyt
Forrás: Facebook/Toldi Péter ultrafutó