Ebből a gödörből kormányzati segítség nélkül nem lesz kiút.

A Budapestért Egyesület és az LMP volt főpolgármester-jelöltje újabb posztban szállt bele Karácsony Gergelybe, mely szerint a regnáló városvezető már a kampány időszakában is tudta, hogy hatalmas adósságba kerül a város az agglomerációs megállapodás miatt, de

szándékosan elhallgatta ezt a választók elől.

Vitézy Dávid szerint ezzel a főváros egy olyan adósságspirálba keveredhet, amelyből nem biztos, hogy lesz kiút. Kormányzati támogatás nélkül legalábbis biztosan nem.

Vitézy Dávid szerint Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlést megkerülve döntött a BKK 50 milliárd forintos likviditási válságának kezeléséről, amelyről nem tájékoztatta a választókat, ráadásul mindezt a júniusi választások előtt szűk három héttel.

Ezzel, elmondása szerint, olyan adósságspirálba kényszeríti Budapestet a főpolgármester, „amiből jelentős kormányzati többlettámogatás vagy az agglomerációs megállapodás újratárgyalása nélkül nem lesz kiút”.

Vitézy legújabb posztjában kitért arra is, a Partizán főpolgármesteri vitáján ő már rávilágított volna, hogy ez mekkora problémát fog okozni a jövőben,

de akkor Karácsony következetesen elhallgatta, letagadta ezt, pedig már jól tíz nappal azelőtt tudnia kellett róla.

Hiszen az, hogy az agglomerációból fél áron ingáznak az utasok, az jelentős bevételkiesést generál, amit valakinek meg kell fizetni. Vitézy már januárban – amikor Karácsony és Lázár János megkötötték az agglomerációs szerződést – felszólalt ez ellen, de senki nem vette komolyan, mert mindenki csak azt látta, hogy olcsóbb lesz a közlekedés.

Karácsony ezt úgy próbálja megoldani, hogy a kieső pénzt a 2025-ös márciusi költségvetésből különítené el a BKK-nak – kamatokkal együtt –, ami azt jelentené, hogy a következő évet 50 milliárdos mínusszal indítja a főváros.

Ráadásul az árcsökkenéssel nem járt együtt utasszám-növekedés, így könnyen kiszámítható, hogy „bevételkiesés származik”.

Ha pedig az állam nemhogy nem segít, akkor ez nem fog működni hosszú távon – véli a szakember.

Azok az állítások, melyek szerint a főváros jól járt, és nincs itt semmi látnivaló, valótlanok voltak, és ezt Karácsony Gergely a kampányban is pontosan tudta már, csak elhallgatta a nyilvánosság előtt – zárta posztját Vitézy Dávid.

Index.hu

Borítókép: Karácsony Gergely a kampányban is hazudott
Forrás: Facebook/Karácsony Gergely