Csoboth Kevin után spanyol klub kérdezősködik, Botkát vinnék az arabok, Szalai visszatérhet, Dárdai árát megkéri a Hertha – íme a legfrissebb átigazolási hírek a magyar válogatott háza tájáról.

A magyar labdarúgó-válogatott ugyan nem jutott tovább a csoportkörből az Európa-bajnokságon, de úgy látszik, az Eb-szereplés önmagában is elég volt ahhoz, hogy a nemzeti együttes játékosai egyre keresettebbek legyenek a piacon.

A török labdarúgó-bajnokságban legutóbb harmadik helyen végző Trabzonspor fontolgatja Szalai Attila szerződtetését

– írja török sajtóhírek alapján a Nemzeti Sport. A lap szerint a klub minden csapatrészét szeretné megerősíteni, és lehetőleg olyan játékosokat akar igazolni, akiknek nem okoz gondot a gyors beilleszkedés.

Szalai Attila pont ilyen labdarúgó, hiszen két és fél évig szerepelt Törökországban a Fenerbachce együttesében, amelytől tavaly nyáron érzelmes búcsút vett.

A török lapok emlékeztetnek rá, hogy amióta tavaly nyáron Szalai a Bundesligába igazolt, sem az őt megvásárló Hoffenheimben, sem a félévnyi kölcsönjáték-lehetőséget nyújtó Freiburgban nem tudott stabil kezdőjátékossá válni.

A Nemzeti Sport újságírója szerint a Celta Vigo és Twente már az európa-bajnokság előtt is érdeklődött a skótok elleni Eb-csoportmeccsen a 100. percben győztes gólt szerző Csoboth Kevinért.

A meccset követően pedig tovább nőtt a játékos iránti kereslet. A labdarúgó ügynöke, Filipovics Vladan az ezzel kapcsolatos megkeresésre úgy válaszolt:

„Csoboth Kevin kapcsán már az Eb előtt felmértük a piacot, voltak érdeklődések és számítottunk rá, hogy ezek száma a jó teljesítmény hatására nőni fog.

Az Európa-bajnokság számára, huszonnégy évesen különösen jó kiugrási lehetőség. A skótok elleni teljesítményére még úgy is sokan felfigyeltek, hogy csak csereként állt be, ám nyilván vele kapcsolatban is ismételni tudom, mivel élő szerződése van, először a klubjával kell tárgyalnia az érdeklődőknek. A góljánál és a másik helyzeténél is megmutatta a képességeit, de ennek a teljesítménynek akkor lehet igazán hatása az átigazolási piacra, ha ezt folytatni tudja.”

Csoboth Kevin jelenleg az Újpest játékosa, amelyhez 2027-ig szerződés köti, ám a klub korábban jelezte, megfelelő ajánlat esetén elengedné. A labdarúgó becsült értéke a Transfermarkt szerint jelenleg 1 millió euró.

Arab klubok scoutjai figyeltek fel Botka Endre játékára a skótok elleni Eb-meccsen – az információt megerősítette a játékos menedzsere, FIlipovics Vladan is.

„Meg tudom erősíteni, hogy Botka Endre kapcsán felhívott egy szaúdi és egy emírségekbeli klub, hogy információkat kérjen a védőről, mert a megfigyelőik látták játszani a skótok elleni mérkőzésen, és nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott.

Ilyenkor persze elmondom, hogy a játékost élő szerződés köti a Ferencvárosi Torna Clubhoz, és az FTC-vel kell első körben tárgyalni, ha szerződtetni is szeretnék, de egyelőre a klubok között még nem történt kapcsolatfelvétel” – fogalmazott a labdarúgó ügynöke.

FIlipovics természetesen hozzátette, hogy egy mérkőzés nyilván nem elég ahhoz, hogy egy játékos eladja magát külföldre, de arra jó lehet, hogy felfigyeljenek rá, és a következő válogatott vagy klub mérkőzésén már célzottan őt figyeljék, monitorozzák.

A Bild és a Goal.com is arról számol be, hogy a Hertha Bsc-nél elkezdték a 2024-2025-ös labdarúgóidényre tervezett keret kialakítását, és ezzel párhuzamosan meghatározták az esetlegesen távozó labdarúgóik értékét. A berlini klub egyébként nem szeretné értékesíteni a magyar válogatott labdarúgó játékjogát, de egy megfelelő ajánlatot elfogadnának.

Ez a megfelelő ajánlat Dárdai Mártonért 5 millió eurót jelet, azaz ennyiért már elengedné az egyesület.

Mivel a magyar labdarúgó szerződése jövő nyárig szól, amennyiben pénzt szeretnének látni belőle, most kell értékesíteniük. Dárdaiért érkezett egy ajánlat, a német élvonalban játszó FC Augsburg 2 millió eurót adna érte, ez azonban minden bizonnyal kevés lesz.

A közelmúltban megjelentek pletykák azzal kapcsolatban, hogy Ádám Martin távozik koreai klubjától, azonban mint kiderült, ez mér korántsem egyértelmű.

A magyar támadó 2022-ben az NB I. gólkirályaként szerződött az Ulszan együtteséhez, amelynél eleinte megkapta a játéklehetőséget, ám a 2023/2024-es idényben a cserepadra kényszerült, és 20 forduló alatt 10 meccsen mindössze 521 percet játszott.

A labdarúgó menedzsere, Papp Gábor a Nemzeti Sport megkeresésére úgy válaszolt, „Jelen helyzetben annyit tudok mondani, hogy Ádám Martin nem bontott szerződést az Ulszannal, még az sem biztos, hogy fog bontani, egyeztetünk a klubjával. Az tény, hogy egyelőre nem tért vissza a klubhoz, amely pénteken már bajnoki meccset játszik”.

Mandiner.hu

Borítókép: A gyõztes gólt szerző Csoboth Kevint (k) köszöntik cspattársai a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkõzésen 
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd