A vagyonnyilatkozatában azonban akad más is.

Gyarapodott Hadházy Ákos, jelenleg pártnélküli baloldali országgyűlési képviselő vagyona, miután a szekszárdi háza és a fácánkerti szőlője mellé tavaly,

a választási évben vásárolt egy 30 négyzetméteres lakást Bécsben.

Az osztrák ingatlannak felerészben tulajdonosa.

A politikus hitelintézettel szembeni tartozásként 8,6 plusz 7,5 millió forintot tüntetett fel vagyonnyilatkozatában, magánszemélyekkel szemben majd négymilliót.

A baloldali politikus jövedelmi kategóriaként a négyest jelölte meg (ez az 1-5 millió forint közötti bérsávot jelenti), illetve feltüntette azt is,

hogy 2022-ben mennyi pénzt kalapozott össze adományként magyar magánszemélyektől: ez az összeg 16,8 millió forint.

A vagyonnyilatkozatok nyilvánosságra kerülése után – nem túl meglepő módon – Hadházy mégis a Fideszt támadta. Így írt a közösségi médiában:

„Ajjaj! A vagyonnyilatkozatok alapján úgy tűnik, mintha gazdagabb lennék a legtöbb képviselőnél… Úgy látszik, jobban megérte 18 évig állatorvosként dolgozni, mint a parlamentben ülni! Annak azért örülök, hogy Orbán Viktornak végre sikerült félretennie egy kis pénzt! Ismét láthatjuk, hogy a vagyonnyilatkozati rendszer mindenre jó, csak a korrupció visszaszorítására nem.”

Érdekes megfogalmazás az „úgy tűnik, mintha gazdagabb lennék”, különösen, ha szimpla matematikáról van szó. Mert aki majd’ 17 milliót kalapozott össze, az majd’ 17 millióval lett gazdagabb az előző évhez képest.

De hogy a szemmel láthatóan jól jövedelmező, jelen idejű képviselősége hogyan  függ össze a múlt idejű állatorvosi tevékenységével, azt nem fejtette ki Hadházy Ákos.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt