Az MSZP semmiből sem tanul és semmit sem ért. Kaphatja a pofonokat jobbról balról, fogalma sincs miért kapta. Sőt még rá is tesz egy lapáttal, saját gyomrost is bevisz magának. Itt van most ez a Fordulat Magyarországnak rendezvényük. Annyit sikerült jövőbemutató üzenetként a két társelnöknek kifundálnia, hogy baloldali fordulatra van szükség Magyarországon (amit a szocialista párt nélkül nem lehet megcsinálni) és a már leszerepelt előválasztástól nem kell félni, meg kell nyerni, illetve biztonságot mindenkinek! Mindeközben Gyurcsány lassan összefogdossa a még járóképes maradék politikusukat is, amire már Kunhalmi Ági is felhorkant.

Baloldali fordulat szükségességéről beszéltek az MSZP vezető politikusai a párt pénteki évadnyitóján. A Fordulat Magyarországnak című rendezvényen – amelyet az MSZP Facebook-oldalán online lehetett követni – Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke úgy értékelt, hogy

az elmúlt tíz év elvesztegetett évtized volt az országnak. Fordulatra van szükség Magyarországon, demokratikus és jóléti fordulatra, amit a szocialista párt nélkül nem lehet megcsinálni

– hangoztatta.

Fontosnak tartotta, hogy a 2024-es önkormányzati választások sikeréért mihamarabb tárgyalások kezdődjenek a pártok között, a civilekkel. Érvelt az előválasztás mellett, szerinte nem kell attól félni, hanem meg kell nyerni.

Komjáthi Imre társelnök szerint az MSZP eddig még mindig balról nyert választást.

Ismertette a párt baloldali ajánlatát, egyebek mellett az emberhez méltó élet feltételeinek biztosítását, a dolgozók védelmét, a mindenkinek ingyenesen járó közszolgáltatások megújítását és a szociális Európai Unió megteremtését. Biztonságot mindenkinek!

– összegzett.

Kunhalmi Ágnes lekiabálta a „DK fejét”

Szokatlanul kemény hangnemben ment neki a Demokratikus Koalíciónak (DK) Kunhalmi Ágnes, miután szerdán kiderült, számos szocialista politikust követően Horváth Attila, Szombathely MSZP-s alpolgármestere és Kopcsándi József, Szombathely MSZP-s önkormányzati képviselője is a Gyurcsány-pártban folytatja a karrierjét – adta hírül a Magyar Nemzet.

„Az ellenzéki pártok többsége nem csinál abból politikát, hogy ki lép be vagy ki az egyes pártokból, nem úgy, mint a DK”

– jelentette ki a Spirit FM Aktuál című műsorában a szocialisták társelnöke az MSZP-s átigazolások kapcsán. Szerinte azért baj, ha ezzel van elfoglalva az ellenzék legnagyobb pártja, mert ebből nem lesz új Magyarország, de még új ellenzéki politizálás sem.

„Nem lehet feláldozni a következő választásokat öncélúan egyetlen pártnak az oltárán”

– jegyezte meg. Arról, hogy ellenzéki, köztük legnagyobb számban pedig MSZP-s politikusok léptek át a DK-ba, Kunhalmi úgy fogalmazott, hogy ők nem önkéntesen mennek ide vagy oda.

Sok polgármester jelzi a nyomásgyakorlást – mondta. Arra a kérdésre, hogy a DK zsarolja-e a polgármestereket, úgy reagált: ő csak azt mondja, amit a polgármesterek jeleztek neki.

Arra a felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenccel vagy Dobrev Klárával beszél-e minderről, az MSZP társelnöke azt mondta: korábban megtette ezt, ám próbálkozása falra hányt borsónak bizonyult. Kemény a helyzet – jelentette ki Kunhalmi Ágnes.

Forrás: civilek.info / MTI / Magyar Nemzet

Címlapkép: Amikor még nagy volt a barátság és együtt menetelt Kunhalmi Ágnes és Gyurcsány Ferenc pártja (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)