Bohár Dániel kiderítette, hogy ki és milyen külföldi pénzből intézi az akkumulátorgyár elleni hergelést. Az újságíró szerint valószínűleg Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar vármegyei szervezetének elnöke. Jármi a baloldal egyik ismert debreceni alakja. Továbbá tulajdonostárs a helyi Micélium nevű szövetkezetben. Ez a szövetkezet üzemelteti a városban a Malter nevű helyet.

Bohár utánajárt és megállapította, hogy a Malter ugyanazon a címen található, ahol a Soros György debreceni szervezete, név szerint az Alternatív Közösségek Egyesülete működik.

Az Alternatív Közösségek Egyesülete pedig az elmúlt években 2,2 millió dollárt, azaz több mint 800 millió forintot kapott a Soros-féle Open Society Foundations-től.

Ebből azt a következtetést vonta le, hogy Járai közel állhat Soros Györgyhöz és az ő adományaihoz. Bohár Dániel szerint saját politikustársukat akarják a városért aggódó „sajtómunkásnak” beállítani. Az újságíró kiemelte Tóth Tamást, aki újságíróként dolgozik, de korábban az LMP országgyűlési képviselőjelöltje volt. A lapot pedig, ahol jelenleg dolgozik, éppen az Open Society Foundations támogatja.

Amennyiben kíváncsi a többi összefüggésre is, a videót itt tudja megtekinteni: