Gyümölcsoltó Boldogasszony napján idén is folytatja az ünnephez kapcsolódó imaláncunkat A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, melyre szeretettel hívják a KÉSZ-csoportokat, a KÉSZ társzervezeteit és minden lelkes imádkozót!

Egy szép középkori magyar szokás szerint Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a hívek összegyűltek templomukban, és ezerszer elimádkozták az angyali üdvözlet imádságát, az Üdvözlégy Máriát. A budaörsi KÉSZ pár évvel ezelőtt felelevenítette a hagyományt, mely kezdeményezésükre 2021-ben számos KÉSZ-csoport csatlakozásával országos imalánccá fejlődött, 2022-ben pedig már Kárpát-medence-szerte imádkoztunk együtt a Szűzanyához (ld. interjú Makláry Ákossal).

Mint írják, idén is kérjük folyamatos imádsággal a Szűzanya közbenjárását a megtérésért és a békéért március 25-én, szombaton reggel 8 és este 6 óra között!

Várják azoknak a csatlakozását, akik vállalják, hogy egy-egy órában elimádkoznak száz üdvözlégyet. Az imádságot lehet egyénileg vagy közösségben, otthon vagy a templomban is végezni. Több időpontot is lehet vállalni, ill. egy időpontban többen is imádkozhatnak egyszerre.

A csatlakozási szándékot IDE KATTINTVA  lehet megtenni.

Az imádkozók listáját a jelentkezések alapján folyamatosan frissítjük.

Imádkozzunk Szűz Máriához, a béke királynőjéhez, kérve közbenjárását!

Forrás: KÉSZ