A biztonság olyan, mint a levegő, csak akkor kapkodunk érte, ha fogyatkozik.

A franciaországi Nantes-ban két apáca országos szenzációt keltett, mert azt írták a plébániájuknak, hogy

elhagyják a baloldal által irányított várost, amelyet elárasztott a bűnözés és ez túlnyomó részben az illegális bevándorlásnak köszönhető. Azt is hozzátették még, hogy a rosszfiúk egyáltalán nem félnek a zsaruktól.

A Valeurs Actuelles által megkérdezett rendőrök szerint pedig a bevándorlók ellen vívott napi háború már nagyon fárasztóvá vált.

„Napközben be kell avatkoznunk még a gyülekezetben is túlcsorduló, erőszakos helyzetekben, a pszichológiai szorongásban szenvedő vagy kábítószer, illetve alkohol hatása alatt álló emberek miatt”

– nyilatkozták.

Rod Dreher, Budapesten élő amerikai újságíró az esettel kapcsolatban arra hívja fel a figyelmet, hogy

a magyaroknak nincsenek ilyen problémáik. Nem olyan gazdagok, mint a franciák – Franciaország egy főre jutó éves jövedelme 43.659 dollár, míg Magyarországé 18.728 dollár –, de a magyaroknak békés utcáik vannak és az ezzel járó nyugalom. Azért, mert nincs sok bevándorlójuk. Az Orbán-kormánynak nem is lesz, mert törődik az emberekkel, és a jövőjükkel.

Éppen tegnap este beszéltem egy alabamai barátommal, aki egy évvel ezelőtt meglátogatott a 12 éves fiával, és aki azt mondta: nem tudja túltenni magát azon, hogy Magyarországon milyen biztonságban érzi magát. Nem hiszem, hogy van egyetlen amerikai város sem, ahol ilyen biztonságban érezném magam az utcán, különösen éjszaka mondta a barátom.

Majd  hozzátette: az én szülővárosom Baton Rouge, ahol a rendőrök most találták meg egy eltűnt georgiai üzletember rothadó holttestét egy szőnyegbe tekerve a város egy rossz hírű részén. Elrabolták és kirabolták, amikor éjszaka elhagyta a belvárosi szórakoztató negyed egyik bárját és éppen visszafele ment a szállodájába. (…)

Ha ötven évvel vissza tudnánk tekerni az órát, és megmutatnák a franciáknak, a belgáknak és a német népnek, hogy a muzulmán világból érkező tömeges bevándorlás mit tenne az országukkal 2021-ig, soha, de soha nem fogadták volna el. (…)

Igaz, hogy a nantes-i problémák nem teljesen ugyanazok, mint az amerikai városokban. De Nantes mégis olyan, mint Portland, San Francisco és más gyengélkedő amerikai városok, mivel azokat szintén a baloldal irányítja. Jaj az embereknek ezekben a városokban, egy demokráciában, amelyben azt a kormányt kapod, amelyikre szavazol – folytatta cikkét Red Dreher.

Ha nem a bevándorolók, akkor az antifák keserítik meg az normalitáshoz ragaszkodók életét mind az Egyesült Államokban, mind Németországban. A napokban összesen 55 ember sérült meg, miután a baden-württembergi Offenburgban az AfD konferenciája előtt zavargások törtek ki a baloldali tüntetők és a rendőrség között. A sérültek közül ötvenhárman rendőrök voltak, akiket tűzoltó készülékekkel és pirotechnikai fáklyákkal támadtak meg.

Az összecsapások azután kezdődtek, hogy a körülbelül 400 maszkos „antifasiszta” tömeg elterelte a közelben lévő békés 1,200 fős gyűlést, és megpróbálta megzavarni az AfD konferenciáját.

A bűnözés adatait összefoglaló uniós oldalon pedig ezt találjuk: 2018 és 2021 között az Unió területén lefoglaltak

  több, mint 171 tonna kábítószert;

–  letartóztattak 31 584 személyt;

  lefoglaltak 16 607 tűz- és egyéb fegyvert.

Az Európai Unióban a bűncselekmények 38 százaléka a kábítószer-kereskedelemhez kapcsolódik. A tiltott kábítószerek piaca az Európai Unióban tevékeny szervezett bűnözői csoportok egyik legfőbb bevételi forrása, becsült éves kiskereskedelmi értéke pedig legalább 30 milliárd euró. (Több cikk is foglalkozott azzal, hogy tavaly már olyan sok drogot foglaltak le az antwerpeni kikötőben, hogy egyszerre meg sem tudták semmisíteni.)

„A biztonság árfolyama folyamatosan emelkedik, a rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája” – mondta a magyar miniszterelnök tavaly a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatási ünnepségén.

Valóban. Ma már ott tartunk, hogy nem létezik olyan pénznem, olyan nemesfém, olyan kriptovaluta, amelynek magasabb lenne az árfolyama, mint a mindennapi biztonságé. Ezt azok is tudják, akik tudatosan rombolni akarják, hogy aggódásban, félelemben, stresszben tartsák az embereket.

A megfélemlített tömegeken ugyanis sokkal könnyebb uralkodni.

Kép: Reuters