Azt írták a Facebook-oldalukon, „nem néztük tétlenül, hogy az Orbán-kormány hatóságai egy hónapja asszisztálnak a Farkasréti temetőben, Lutz Gizella sírjából alakított Szálasi-emlékhelyhez”.

A DK ifjúsági szervezete fekete festékkel fújta le Szálasi Ferenc képét – és a némiképp nyilaskeresztre emlékeztető feszületet – felesége sírján a Farkasréti temetőben. Azt írták a Facebook-oldalukon, „nem néztük tétlenül, hogy az Orbán-kormány hatóságai egy hónapja asszisztálnak a Farkasréti temetőben, Lutz Gizella sírjából alakított Szálasi-emlékhelyhez”.

Azt állítják, nem hogy egy hónap, egy perc sem kell ahhoz, hogy eldöntsék, jár-e emlékhely egy nyilas politikusnak, aki több ezer ember haláláért felelős.

Arról nem szóltak, hogy Lutz Gizella sírját ki és mikor nyilvánította Szálasi-emlékhellyé, vagy hogy annak tekinthető-e egyáltalán a Lutz család sírja, amelyben a tömeggyilkos feleségén kívül Gizella édesanyja és nővére is nyugszik.

„A DEL (Demokratikus Lendület – a szerk.) Szálasi Ferenc képével és a nyilaskereszttel is azt tette, amit minden jóérzésű ember tenne, fekete festékkel fújtuk le a XX. századi magyar történelem legsötétebb bűneinek szimbólumait. Amíg mi itt vagyunk, sem fasizmus, sem fasiszta emlékhelyek nem lesznek Magyarországon!” – fogalmaztak az ifjú gyurcsányisták.

Kiemelt kép: Facebook