Újabb amerikai állam kíván a nemváltó fiatalok menedékévé válni. A minnesotai kormányzó ugyanis nemrég aláírt egy rendeletet, amivel legalizálja az ilyen jellegű beavatkozásokat.

Tim Walz minnesotai kormányzó nemrég egy végrehajtási rendeletet írt alá, hogy megvédje és támogassa azokat, akik orvosi nemváltoztató beavatkozásokat keresnek vagy kapnak Minnesota államban – írja a v4na.com.

Beláthatatlan károk

A portál emlékeztetett rá, hogy a dokumentum arra válaszul született, hogy több amerikai állam nemrégiben arra törekedett, hogy betiltsa a kiskorúak úgynevezett nemi hovatartozást megerősítő ellátását, azzal az indokkal, hogy komoly bizonyíték arra, hogy az ilyen szélsőséges beavatkozások nem tesznek beláthatatlan károkat a fiatalokban.

Minnesota szolidáris az LMBTQ közösséggel

„Minnesota ma csatlakozik más államokhoz és egyre több önkormányzathoz szerte az országban, amelyek szolidaritást vállaltak az LMBTQ közösséggel. Kiállunk e közösség mellett azzal, hogy fenntartjuk a menedéket azok számára, akik a nemi hovatartozást megerősítő egészségügyi szolgáltatásokat keresnek és nyújtanak” – áll a végzésben.

Walz rendelete a nagy „szakmai” szövetségek, például a Transznemű Egészségügyi Világszövetség (WPATH) iránymutatásainak is engedelmeskedik, amely tavaly elismerte az eunuchot, mint érvényes nemi identitást, amellyel még a gyerekek is rendelkezhetnek.

A teljes cikk a hirado.hu-n olvasható.

Fotó: Twitter