Varsóban, Brüsszelben és Hágában is látogatást tett a Sokszínű Magyarországért parlamenti képviselőcsoport elnöke, Bedő Dávid. Brüsszeli útja során a momentumos országgyűlési képviselő szintén azokkal az EP-képviselőkkel egyeztetett, akik a Momentum európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin felhívására a magyar gyermekvédelmi törvény ellen szervezkedtek az Európai Parlamentben.

Külföldön is kapcsolatépítésbe kezdett a Sokszínű Magyarországért – ország­gyűlési képviselőcsoport az LMBTQ-emberekért. Az ötpárti, ellenzéki munkacsoport honlapján olvasható beszámoló szerint Bedő Dávid, a képviselői csoport elnöke, és Simon Noel, a csoport koordinátora Brüsszelbe, Hágába és Varsóba is ellátogatott, hogy szövetségeseket szerezzen.

Mint kiderült, a Sokszínű Magyarországért delegáltjai a lengyel LMBTQ parlamenti képviselői csoport tagjaival arról egyeztettek, hogy

a jövőben egy V4-es, az LMBTQ területén folytatott együttműködésnek a kereteit fogják kidolgozni, amelybe a cseh és a szlovák partnereket is bevonják.

Varsó főpolgármesteri hivatalának esélyegyenlőségi referensével, Karolina Zdrodowskával is találkoztak, a téma az volt, hogy a lengyel fővárosban hogyan segítik elő az LMBTQ-közösségeknek a biztonságos közeg és környezet megteremtését.

A hágai út során a holland balliberális D66 párttal – köztük Eric Klaverrel, a párt LMBTQ-tagozatának, a ­Pride66-nak az alapítójával és elnökével – találkoztak, vele kampánystratégiákról és tapasztalatokról esett szó.

A legnagyobb sikereket azonban kétségkívül Brüsszelben érték el, hiszen a belga szenátus elnökével, Stephanie d’Hose-zal, az Európa Tanács LMBTQ-jelentéstevőjével, Christophe Lacroix képviselővel, valamint az Európai Parlament LMBTQ-jogokkal foglalkozó csoportjának (LMBTQ Intergroup) tagjai­val – nevezetesen Moritz Körnerrel, a német FDP képviselőjével, Cyrus Engerer máltai képviselővel, Marc Angellel, az EP-alelnökével, Kim van Sparrentakkal, az EP LMBTQ-jogokkal foglalkozó csoportjának társelnökével, Maria Walshsal, az Európai Néppárt képviselőjével, Pierre Karleskind francia képviselővel, valamint Malin Björk svéd képviselővel – is egyeztetni tudtak.

Érdemes megjegyezni, hogy Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője szintén ezeknek a képviselőknek a támogatását kérte, amikor a magyar gyermekvédelmi törvény ellen szervezkedett az Európai Parlamentben.

Miként arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a momentumos EP-képviselő március 14-én közös fényképezkedésre hívta azokat a baloldali képviselőket, akik szintén ellenzik a magyarországi gyermekvédelmi törvényt. Az Origó birtokába jutott levél szerint – ami Kim Van Sparrentak, Marc Angel, Maria ­Walsh, Pier­re Karleskind és Malin Björk nevére szólt – a momentumos képviselő segítséget nyújtott ahhoz, hogy az európai parlamenti képviselők a többi tagállamot is csatlakozásra szólíthassák fel a magyar gyermekvédelmi törvény elleni fellépésre.

Cseh Katalin akciója egyébként annak az eljárásnak a része, amit az Európai Bizottság indított a gyermekvédelmi törvény ellen. Az eljárást Belgium, Luxemburg, Hollandia, Írország, Portugália, Dánia, Ausztria és immáron az Európai Parlament is támogatja. 2021-ben, a gyermekvédelmi törvény elfogadása után ugyanakkor 18 tagállam vezetője állt ki a szexuális kisebbségek jogaiért, tehát a brüsszeli hadjárat eddig nem nevezhető túlzottan sikeresnek. A hazai LMBTQ-szervezetek a többi uniós tagállamok csatlakozását is várják, a nemzetközi összefogáshoz pedig a Forbidden Colours oldalán indított petícióval toborozzák az országokat. A petíciót az európai szervezet mellett a Háttér Társaság, a Budapest Pride és a Reclaim Europe jegyzi, akik szerint „itt a lehetőség, hogy megmutassuk Orbán Viktor kormányának, hogy az unió valamennyi tagállamának polgárai megvetik LMBTQ-ellenes retorikáját és törvényeit”.

Civilek.Info: Elnézem ezt az egész cirkuszt és azt látom, hogy szó nincs itt az lmbtq-emberek képviseletéről, hanem egy politikai erőcsoport létrehozásáról van szó, mely a globalizáció jegyében természetesen határokon átnyúló képződmény. Ott áll az etetőpultnál az amerikai nagykövet, ott vannak az európai baloldali képviselők, boldogan eszik szendvicseiket, isszák narancslevüket és olyan dolgokat erőltetnek, amit maguk sem gondolhatnak komolyan. Egyszerűen számomra felfoghatatlan, hogy a valóságban is azt szeretnék, amiért lobbiznak. Na jó! Megengedem, hogy a szingli, homoszexuális/leszbikus emberek kivételek, de hát ott láthatóak a családos, kisgyerekes képviselők is. Hát ők tényleg szeretnék, hogy Drag Queen-ek érzékenyítsenek az oviban, az iskolákban, hogy egymásnak szerelmet valló kisfiúk vagy kislányok szerepeljenek a rajzfilmekben, hogy erre menjen a világ? Tényleg azt szeretnék, hogy erősödjön a lobbi, mely során az azonos nemű szülők alkothatnak családot, férfiak szülhetnek gyerekeket, homoszexuális férfiak nevelhetnek árvákat, vagy traszneműek csapják be sportban, vagy divatban, vagy akár a börtönökben a többieket törvényesen. 

Bár a politikusok minden erővé szervezhető csoportot igyekeznek bevonni a nyomásgyakorlásba, mégis azt gondolom van egy határ. A „mi férfiak férfiak maradjunk és nők a nők, szabadok kedvesek” határa, ahogy József Attila írja Thomas Mann-nak, talán zseniálisan megsejtve mi készül itt, ha elkövetkeznek a világbirodalmi törekvések.

A fasizmus, a kommunizmus és nagytesójuk a globalizáció!

Forrás: Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Facebook/az LMBTQ-képviselőcsoport elnökségi tagjai