Nem csitul az adok-kapok a svédek NATO-csatlakozása kapcsán

Ahogy azt a  Mandiner korábban megírta:

nem a kormányban, a Fidesz parlamenti frakciójában merültek fel aggályok, amit persze a baloldal megint kekeckedésnek tart, mint mindig, amikor a magyar nemzeti érdek melletti kiállásról van szó

– nyilatkozta Svédország NATO-csatlakozásának blokkolása kapcsán Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a Mandinernek.

Deutsch: Megnyugtató válaszokat vár a Fidesz-frakció

„Az volt hosszú évekig a szomorú gyakorlat, hogy Svédország a legocsmányabb politikai hazugságok mentén ártott Magyarországnak. Pedig egy klub tagjai vagyunk, s most illene tisztázni, kapunk-e majd a NATO-ban is baráti tüzet tőlük, ahogy eddig az EU-ban. Pusztán erről van szó, ezeket a kételyeket most érdemes kibeszélni, törekedve egy normális viszonyra” – magyarázta a lapnak a képviselő.

Hajmeresztő dolgokat művelt ellenünk a svéd politika, nem csoda, hogy megnyugtató válaszokat vár a Fidesz-frakció

– zárta gondolatait Deutsch Tamás. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Igazolták a svédek a Fidesz aggályait

Néhány nappal a Deutsch Tamással készült interjúnkat követően azonban

Svédország bejelentettebeszálltak a Magyarországot támadó uniós perbe, hazánk ellenében.

A svéd állami televízió hivatalos oldalán megjelent hír szerint ugyanis „Svédország az EU mögött áll a Magyarországgal folytatott vitában”. Mint írták, Svédország támogatja az Európai Bizottságot az Európai Bíróságon folyó perben, amely Magyarországnak a „homoszexualitás kiskorúak számára történő ábrázolását a reklámokban és a médiában” tiltó jogszabálya ellen folyik. Erről itt olvashat bővebben.

A fentiek kapcsán azonban egy dologra vélhetően nem gondoltak a svédek: csatlakozásuk a Magyarország elleni – a kormánypártok szerint politikai támadásnak elkönyvelt – perhez pont, hogy nem a saját, csatlakozás melletti érveiket, hanem éppen a Fidesz-frakció aggályait erősítheti meg, így pedig korántsem meglepő, hogy Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatása még nem lejátszott meccs.

Forrás: mandiner.hu

Nyitókép: Pixabay