2022-ben Németországban csaknem tíz százalékkal több abortusz történt, mint az azt megelőző évben. Egyre több országban válik divattá az abortusz, ahogy a balliberális mainstream megpróbálja elbagatellizálni a nem kívánt terhesség megszakítását.

A német statisztikai hivatal mintegy 104 ezer bejelentett esetről és 9,9 százalékos növekedésről számol be. Az adatok szerint az abortuszok száma ezzel meghaladta a 2014 és 2020 közötti évek szintjét, amikor a bejelentett esetek száma mindig 99 ezer és 101 ezer körül mozgott. Legutóbb 2012-ben végeztek el ilyen sok abortuszt az országban ,amikor 106 800 esetet regisztráltak. Az esetek négy százalékában orvosi indikáció – beleértve az anya életének és testi épségének veszélyeztetését – és szexuális bűncselekmény volt az abortusz oka.

A bejelentett abortuszok fennmaradó 96 százalékát a jelentések szerint az úgynevezett tanácsadási rendelet alapján hajtották végre

– írja szemléjében a V4na.com.

Németországban a hatályos törvények szerint az abortusz büntetlen marad, ha a terhességet a fogantatást követő tizenkét héten belül orvos szakítja meg, ha a terhes nő kéri az abortuszt, és ha az orvosnak akkreditált pecsétjével igazolja, hogy legalább három nappal az orvosi látogatás előtt tanácsadásban részesült.

A szociáldemokrata-zöld-liberális német szövetség kormány már a megalakulása óta azon van, hogy jelentősen lazítson ezeken a szabályokon, ez egyébként a koalíciós megállapodásban is szerepel.

Német családpolitika: ne szülj!

Nem csoda, hogy sokan mérgesek a szövetségi kormány családpolitikájára, a kormány megalakulása óta egyre hajmeresztőbb ötleteket vetettek fel a kormánytagok, mintha egymásra licitálnának. Legutóbb a Zöldek által delegált családügyi tárcavezető robbantotta fel az internetet, aki azt követelte, hogy az orvostanhallgatók már az egyetem első éveiben tanuljanak az abortuszról. Már folynak az egyeztetések Karl Lauterbach egészségügyi miniszterrel arról, hogy

hogyan lehetne beépíteni az abortuszt az orvosi alapképzésbe.

Az abortusz oktatása csak töredéke a tervezett rendelkezéseknek. A kormány még tavaly márciusban fogadta el Marco Buschmann liberális igazságügyi miniszter törvényjavaslatát, amely eltörölné az abortuszra vonatkozó reklámtilalmat. Ha a német parlament megszavazza a javaslatot, akkor több évtized után ismét országszerte szabadon reklámozhatják a terhesség megszakítását és arra ösztönözhetik a nőket, hogy végeztessenek abortuszt.

Egyre több országban válik divattá az abortusz, ahogy a balliberális mainstream megpróbálja elbagatellizálni a nem kívánt terhesség megszakítását. Ez a folyamat mostanra elérte azt a pontot, ahol

az abortuszpártiak szó szerint partikat rendeznek, amikor úgy döntenek, hogy véget vetnek gyermekük életének, amikor az még az anyaméhben van.

A filmes és publicista Franzis Kabisch – aki queer és feminista is egyben – egy népszerű magazinban kendőzetlenül beszélt az élményeiről. Úgy véli, hogy az abortusz körüli kérdést inkább pozitív fényben kellene feltüntetni, mert a világ túlzottan negatívan áll hozzá. “A szex és az abortusz összetartozik” – tette hozzá. Elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt gyógyszeres abortuszon esett át, ennek alkalmából pedig a barátnőivel több napig tartó pizsamapartit rendezett.

“Az abortuszom nagyon szép volt. Érzéki és valahogy izgalmas volt. Fájdalmas is, oké, de semmi olyan, amin ne tudnék túljutni”

– mesélte Kabisch a magazinnak. Az abortuszpártiak szerint egyébként a terhességmegszakítás aligha drámaibb, mint egy influenza. Van aki egyenesen dicsekszik is azzal, hogy többször is elvetette a gyermekét. Egy mások önjelölt publicista Jutta Ditfurth néhány hónapja a közösségi oldalán újságolta nagy boldogsággal, hogy már három abortuszon is túl van és egyik miatt sem érezte magát rosszul.

Az egyház megosztott a kérdésben

Ezzel és az újfajta gender-őrülettel kapcsolatban egy hosszabb interjút adott korábban Gerhard Müller regensburgi bíboros a DemoFürAlle című műsornak. Az egyházi méltóság egyértelmű kritikát fogalmazott meg az elmúlt évtizedek társadalmi változásaival kapcsolatban, hosszasan kitért például az LMBTQ mozgalom térhódítására. Úgy véli, hogy amit a propagandában hirdetnek, az ellentétes az emberi természettel, jónéhány országban pedig a politikusok asszisztálnak ehhez.

“A demokratikus országok politikusai még az EU-ban is megengedik maguknak, hogy egyszerűen másként határozzák meg a valóságot, és az ideológiájuk értelmében erőszakkal akarják megváltoztatni az emberek gondolkodását. De ettől függetlenül a férfi férfi marad, a nő pedig nő”

– mondta Müller bíboros, aki azt is hozzátette, hogy az, ahogyan megpróbálják manipulálni a közvéleményt a fogalmak megváltoztatásával, olyan totalitárius rendszerekre emlékezteti, mint a nemzetiszocializmus vagy a sztálinizmus.

Címlapkép: Illusztráció / Fotó: wallhere.com