A MÁV-Volán-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba a szombaton a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre, valamint vasárnap, a Ferenc pápa által a budapesti Kossuth téren bemutatandó szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára.

A Mávinform azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy

szombaton a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre érvényes belépővel rendelkezők, az azt igazoló regisztrációt felmutatva már pénteken déltől megkezdhetik díjmentesen a Budapestre utazásukat.

A díjmentesség a MÁV-START és a GYSEV menetrendszerinti vonatjáratain a másodosztályú kocsikra érvényes. Az esetlegesen szükséges felárat (InterCity), illetve első osztály igénybevétele esetén az első- és másodosztály közötti különbözetet meg kell fizetni.

A díjmentes utazáshoz nem szükséges regisztrációs jegy váltása – tették hozzá.

Úgy folytatták, hogy a MÁV-HÉV menetrendszerinti járatainak és a Volánbusz agglomerációs járatainak Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszain, valamint a Volánbusz, a Weekendbus, a G-Busline Kft., a Trans-Tour’90 Kft. és a Trans-Vonal Kft. menetrendszerinti helyközi járatain is díjmentes lesz az utazás, amelyhez nem szükséges menetjegy váltása.

Az emelt szintű szolgáltatást nyújtó Volánbusz-járat igénybevétele esetén azonban a távolsági kiegészítő jegyet meg kell váltani – jelezték.

A vasárnapi budapesti, Kossuth téri pápai szentmisére érkezők szombaton és vasárnap egész nap díjmentesen utazhatnak.

Az utazás megkönnyebbítése érdekében vasárnap mentesítő vonatok, illetve egyes vonatok hosszabb viszonylatban közlekednek.

A MÁV-START 1500 kárpátaljai fiatal utazását is biztosítja a Kossuth téri pápai misére – áll a közleményben. Közölték azt is, hogy a MÁV-START, ha szükséges, több kocsival indítja a távolsági vonatokat.

Forrás: MTI