Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a hagyományokhoz híven megrendezi az Országos Engesztelő Mindszenty-zarándoklatot május első szombatján, az idén 6-án. A szokásoktól eltérően azonban ezúttal kivételes helyszínen, nem Esztergomban, hanem a budapesti Szent István-bazilikában kerül sor a lelki eseményre.

Holnap – Ferenc pápa magyarországi látogatását követő első szombaton – rendezik meg a zarándoklatot, melynek szentmiséje 10.30-kor kezdődik a budapesti társszékesegyházban.

A főcelebráns Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek lesz; a szentbeszédet Mohos Gábor segédpüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia külföldön élő magyarok lelki pasztorációjáért felelős tagja mondja.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hivatalos plakátját Fecske Orsolya szociális testvér különleges és ihletett Mindszenty-portréja díszíti. Ugyanez az ábrázolás látható a Mindszenty Alapítvány két kiadványán is, az Övé a jövő. Mindszenty bíboros élettörténete című, kifejezetten fiataloknak szóló életrajz és a Vértanúink–Hitvallóink magazin legfrissebb számának címlapján is.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

 

Forrás: Magyar Kurír

Kiemelt kép: bazilika.biz/hu