Tóta W. Árpád újságíró nevével – Isten kegyelméből – eddig nem találkoztam. Sajnos azonban semmi sem tart örökké.

A sors fintora, hogy épp egy Ferencz Orsolyával készült interjút olvasva jött velem szembe ennek az ellenzéki odamondogatónak a neve, ezért rákerestem a világhálón.

Amikor aztán elolvastam A bárány hallgat című cikk első három bekezdését – akkor sem fizetek elő a HVG-ra, ha a fene fenét eszik is –, rögtön megértettem, miért említette Ferencz Orsolya ezt a nevet elítélően.

Nekünk nem az a dolgunk, hogy kétségbeesve rágódjunk a jövőn

Nézzük csak!

„Talán ne tudná Ferenc, hová jött? Hogy a magyarok a rablóhadjáratoktól jutottak el ezer év alatt a kontinens tolvaja címig, amikor már konkrétan nem adnak a kezükbe készpénzt? Nyilván tudja.”

E sorokat olvasva érthetően és jogosan tolul vér az arcunkba!

De nemcsak azért, mert Ferenc pápa nevét – érezhető cinizmussal és dehonesztálóan – pusztán Ferencként említi meg, hanem az azt követő, és az egész magyar nemzetet sértően megalázó mondata miatt is.

Egyszerűen érthetetlen számomra, hogyan élhet Magyarországon egy olyan – magát magyarnak nevező – személy, aki ilyen stílusban és ilyen tartalommal ír a hazájáról!

Ha pedig nem tartja/érzi magát magyarnak – mert erre az eshetőségre is fel kell készülnünk –, akkor milyen jogon vesz „magyar” tollat a kezébe?

Milyen jogon ír vele olyan cikkeket, amelyekkel a magyar társadalom egy részét – a jövő zálogának számító – fiatalokat megfertőzi?

Mert ha mindezt csak az íróasztalfiókjának írná, akkor az magánügy lenne, slussz, semmi kifogásunk ellene – ha így érzi, hát így érzi.

Azonban írásait olyan – politikát csináló vagy csinálni akaró – entitások karolják fel, és adnak nekik nyilvánosságot, amelyek épp a saját bomlasztó tevékenységük visszaigazolását látják meg bennük.

Sose felejtsük: a toll és a tinta önmagában nem bűnös, csak akkor válik azzá, ha a tollforgató ártó szándékkal meríti tintába a pennáját. Innentől kezdve a tinta méreg, a toll pedig mérget szóró átokká válik.

Pont úgy, ahogy ez Tóta W.-vel is történt: becsületsértő és áruló méreggé lett az írás, hogy vele az ország többségét alkotó, hazaszerető magyar polgárokat megbotránkoztassa. Hogy zaklasson és bomlasszon.

Ilyet tenni pedig becstelenség és szégyenletes.

Vagy tényleg ez volna a mindenre kiterjedő liberális véleményszabadság?

(TTG)

Kiemelt kép: Dr. T Túri Gábor / Képernyőfotó