Szóval, az EU-nak elment a maradék esze is. Az Európai Bizottság olyan szankciós javaslatot terjesztett elő, amelyben hét kínai nagyvállalat, elektronikai és félvezető, csipgyártó cég is érintett.

Az uniós döntés alapjául az szolgált, hogy az ezen vállalatok által gyártott elektronikai alkatrészek, félvezetők és csipek az orosz fegyvergyártásban is felhasználhatók, és Kína és Oroszország között jelentős kereskedelmi kapcsolat van.

Az uniós dokumentumtervezet szerint a szankciókat elektronikai alkatrészek fejlesztésében, gyártásában és szállításában részt vevő harmadik országbeli vállalatokra vetnék ki, minden olyan kínai nagyvállalatra, amely üzleti kapcsolatban áll Oroszországgal.

A EU 27 tagállama a tervek szerint ma tárgyal az új szankciós csomag előkészítéséről Brüsszelben. Kína bejelentette a válaszlépéseket.

Mindeközben ez a hét nagyvállalat látja el az összes európai ország iparát csipekkel, félvezetőkkel és elektronikai alkatrészekkel.

A leginkább érintett országok Németország, Franciaország, Norvégia. A leginkább érintett ágazatok a vegyipar, a gépipar, hadiipar, az autóipar. Ha ezt a döntést meghozzák, Európa teljes iparának befellegzett.

Tessék mondani, mikor zavarják már el ezt a sok politikai szélhámost?

Inkább zavarják el most, mint felkoncolják később!

Mert nincsenek kétségeim, hogy ezek az idők sincsenek már nagyon messze.

Forrás: Facebook/Xian Na

Kiemelt kép: europa.eu