A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben. A nemzetközi hálózatépítés folytatva, újabb egyedülálló képzési és tanulási lehetőséghez jutnak az MCC-s és kárpát-medencei magyar diákok. Ezen túlmenően a tehetséggondozó intézmény komoly nemzetközi kutatásokba is bekapcsolódik- írja a Mandiner.

A nemzetközileg elismert Modul Universität Wien Ausztria vezető magánegyeteme.  1100 diák tanul nemzetközi menedzsment, fenntartható fejlődés, alkalmazott adat-tudományok, turizmus és szolgáltatás menedzsment szakokon, 11 különböző képzési program keretében, az egyetem bécsi és nanjingi campusán. szintű gyakorlati képzést nyújt és rendkívül komoly kutatási programok is megvalósulnak az egyetemen – ebbe kapcsolódik be most az MCC és oktatói, kutatói is.

A felsőoktatási intézmények nemzetközi rangsorolásában a Modul Universität Wien a világ legtöbbet hivatkozott tanulmánnyal rendelkező 25 egyeteme között szerepel. Az egyetem kiválóan illeszkedik az MCC profiljába, hiszen kiscsoportos, mentoráción alapuló, nemzetközi szintű oktatásra épít az intézmény, komoly kutatási háttérrel, személyre szabott tehetségmenedzsmentet folytatva. Az egyetemen oktató tanárok több, mint negyven országból érkeztek, az oktatás nyelve az angol.

Professzorok segítik az MCC nemzetközi akadémiai hálózatépítését

Az MCC tavaly ősszel Brüsszelben nyitott képzési helyszínt, ahol a diákok közvetlenül ismerhetik meg az Európai Unió működését. Néhány hete pedig a berlini ESMT egyetemmel kötött együttműködést, így évente 20-nál is több diák tanulhat ösztöndíjjal Németország legmagasabban rangsorolt üzleti iskolájában. A The Roger Scruton Legacy Foundationnel is megállapodás született, így Nagy Britannia legjobb egyetemein is tanulhatnak MCC-s diákok.

Ebbe a nemzetközi hálózatépítésbe illeszkedik a mostani tulajdonszerzés is. A bővülést pedig olyan neves egyetemek professzorai segítik, mint Notre Dame-i Egyetem, a Columbia Egyetem vagy a London School of Economics. Így az MCC és a bécsi Modul Egyetem kutatási és oktatási profilja is jelentősen erősíthető. Az együttműködés nagyban elősegíti MCC-s, valamint kárpát-medencei magyar diákok oktatását, fejlődését.

Fotó: Modul Universität Wien – Forrás: modul.ac.at