A Target olyan könyveket is árul, amelyek a transzaktivizmus tanait terjesztik a gyerekek körében. A június nemzetközi Pride-hónap méltóképpen való megünneplése a cél.

A Target nevű kiskereskedelmi óriás legújabb Pride kollekciójának részeként számos ruhadarabot és kiegészítőt, köztük csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt ruhákat és könyveket mutatott be – írja az amerikai konzervatív portál, a The Daily Wire.

A vállalat üzleteiben a szivárványszínű ruhadarabok mellett olyan mondatokkal ellátott pólókat árulnak, mint a „Légy büszke” vagy a „Csak légy önmagad és érezd a szeretetet”. A háziállatokkal rendelkező vásárlók szivárványos hátizsákokat, rágójátékokat, jutalomfalatokat, pórázt, nyakörvet és macskakaparót vásárolhatnak.

A kiskereskedő már több éve vitákat vált ki a júniusi Pride-hónap megünneplésére szánt kollekciókkal. A tavaly eladott termékek között voltak melltartók, csomagoló alsóneműk és más, elsősorban transznemű személyeknek szánt termékek, ami sokak szemében visszatetszést váltott ki.

A Target olyan könyveket is árul, amelyek a transzaktivizmus tanait terjesztik a gyerekek körében.

Az egyik „Bye Bye Binary” című könyv középpontjában egy vidám baba áll, aki nem hajlandó bináris kategóriákba sorolni magát, ehelyett olyan játékokat, színeket és ruhákat választ, amelyek boldoggá teszik. Egy másik kötet a különböző, az angol nyelvben kritikusnak számító névmások „helyes” használatára ösztönzi olvasóit.

Forrás: hirado.hu

Fotó: Illusztráció / fnewsmagazine.com