Szerdán egy székely futballcsapat rendkívüli sikert ért el! Másodszor egymás után megszerezték a Román Kupát és hazavihették ismét Sepsiszentgyörgyre. A kolozsvári román ultrák mindent megtettek, hogy megzavarják a szentgyörgyieket, petárdákat dobáltak a pályára, alig lehetett látni, olyan füstöt csináltak. Hál’Istennek az m4 csatorna is közvetítette a meccset és észlelhettük, hogy nem csupán a gyakorta magyarellenes, rasszista rigmusokat skandáló kolozsvári szurkolótábor, de a bíró és a VAR is a székelyek ellen fújt.

Többek között nem adtak meg egyszabályos gólt, a bíró ki sem ment megnézni a VAR-t és ugyanez volt egy tizenegyes-gyanús helyzetben is. Egy néző mondta is: ez Románia!

Sepsi OSK hivatalos oldal

Szóval mindenki láthatta, ott a gól. A mérkőzés a rendes játékidőben és a hosszabbításban 0:0-ra végződött, 5-4-re 11-esekkel nyertek a szentgyörgyiek. Na most nem kell nagy szakértőnek lenni: ez a labda túl van teljes terjedelmével a gólvonalon!/Forrás: Sepsi OSK hivatalos oldal.

Egy másik szurkoló kommentjéből idézek:

Hatalmas sikert vitt végbe a Sepsi!!!

Tette mindezt egy olyan kontextusban, amelyben rajtuk kívül, minket(szurkolókat) leszámítva mindenkinek fő feladata volt, hogy a Román Kupa ne mehessen semmiképpen a szentgyörgyi stadion vitrinébe!! Mondom SEMMIKÉPPEN!!!!

A sunyik nem számoltak azzal, hogy Diószegi nem adja el az álmunkat, nemet mond az ármánynak, a harcot a gladiátorai megvívják, megmutatják nemzettársaiknak, hogy lehet, lehet csak gerinc kell hozzá, akarat!!!

Büszke vagyok az egész csapatra, a szakmai stábot beleértve, nem árultatok ki kilóra egy egész nemzetet!!!

Hajrá Sepsi, hajrá Székelyek, éljen a Nemzet!!!!(Teljes komment itt-szerk)

Orbán Viktor miniszterelnök sem hagyta szó nélkül a rendkívüli győzelmet az Universitatea Cluj ellen. Gratulált a csapat elnökének, aki kemény munkával 10 év alatt a semmiből, pontosabban saját hitéből, álmából teremtette meg ezt a gárdát, mely az idei bajnokságban is a felső házban végzett.

Emellett Diószegi pékmester Erdély-szerte( írtunk már róla itt, itt és itt is híres a pékségéról, és pityókás(burgonyás) kenyeréről. A péküzem legalább 200 embernek ad munkát Székelyföldön. Olyan ember, aki képes hiteles közösségeket szervezni, vezetni és sikerre vinni.

Ő és szurkolótábora nem gyalázkodott, nem reklamált, csak szurkoltak és bíztak a győzelemben. Nem volt szép játék, de nemes harc volt. Megmutatták a fiúk, hogy a medve nem játék!

Hajrá Sepsiszentgyörgy! És ahogy Bem apó mondta: Előre székelyek!

 

Kiemelt kép: Kronikaonline.ro/Pinti Attila