A természet színei meghatároznak egy-egy emberi tulajdonságot. Láthatjuk, hogy miniszterelnökünk tusványosi beszédét követően a létező liberálfasiszta eszméket követő mainstream körében, kitört a sárga irigység.

Nem történt csoda, a reakció várható volt. A beszéd után nyilvánvalóvá vált, hogy a magyarok nagy többségét sok éve egyben tartó kormányfő távollátása és felelősségérzete bánthatja számos országvezető érzékenységét. A világ dolgait felfogni, az ezzel kapcsolatos véleményt bátran elmondani nem kis dolog.

Szükséges hozzá tapasztalat és hit, melyhez csatlakozik a szív és a lélek is.

Miniszterelnökünk támaszkodhatott 13 éves kormányzására, és ennél hosszabb politikában eltöltött jártasságára. Ennyi idő alatt a percpolitikusok sokasága tűnt el a süllyesztőbe. Szerencsénk van, mert Magyarország 2010-től létrehozott eredményeit közösen együtt kovácsolhattuk. Nem feledhetjük azt az Orbán Viktort, aki ott állt a gáton a nagy árvizeknél és az elsők között kezelte a COVID-járvány szörnyűségeit. Most is számíthatunk a kormány és a jó szándékú magyar emberek szimbiózisára, ennek eredményeként rövidesen visszaszoríthatjuk az inflációt és a káros háborús szankciók hátrányait.

A magyar ember nem felejt se jót, se rosszat

Láttuk, hogy a miniszterelnökünk viseli a csapásokat, teljes mellszéllességgel áll a kihívások előtt. Nem tehetné ezt, ha nemzetünk többségének tartós bizalmát nem élvezné hiszen, ha kellett, több százezren demonstráltak a békemenetekkel.

Ezzel a háttérrel sem könnyű, amikor a többségben lévő Európa Parlamenti ultraliberális képviselők és az EB nyílt támadásokat intéz hazánk ellen. Orbán Viktor vezetésével megtehetnénk, hogy beállunk a talpnyalók sorába, azonban ellenvéleményeink elhallgatása bevinne bennünket az Európát tönkre tevő fősodorba. Nem tesszük, még akkor sem, ha egy idő után ingyen uniformist kapnánk, mézesmadzagot nyalogathatnánk és akkor sem, ha a nekünk járó EU-s törvényekkel garantált pénztámogatásunk is megérkezne.

Tudjuk, hogy Európa lakosságának nagy többsége ellenáll a genderőrületnek, visszautasítja az illegális migránsok honfoglalását és háborúellenes.

Közben Ukrajnában élő magyar nemzetiség ukrán színekben védi őseink földjét, tisztes állampolgárként, komoly véráldozattal és kötelességtudattal.

Nemzetünk az Európai Unió elkötelezett tagja. A demokrácia alapvető vívmányaként élünk szólásszabadságunkkal és a véleménynyilvánítás jogával. Kinyilvánítjuk, hogy az Európai Unió intézményeinek rozsdás gépezete nagyjavításra szorul.

Kormányunk felejtetni kívánja Ady Endre kompországát

Kontinensünk lakossága főszereplővé válhat a politikai és gazdasági hidak építésében. A Nyugathoz tartozunk, de az USA-tól és Kínától is el kell fogadnunk a kínált kölcsönös előnyöket. A ki kit győz le politika halott Európához vezet. A világ népessége csak békében őrizheti meg bolygónkat. Mindannyiunk érdeke, hogy földünkre ne boruljon sötétség. A két szuper nagyhatalom inkább árasszon fényt Kelettől-Nyugatig. Helyes tehát a magyar miniszterelnök előrelátása. Nehéz gazdasági és politikai időket élünk, eközben is garantálni kell, hogy mindenki megőrizhesse hitét, tisztelhesse egymást, ugyanakkor a gyarmatosítás eszméjének és gyakorlatának korszakát lejártnak tekinthesse.

Tusványoson Orbán Viktor beszéde alatt kék volt az ég, derűt sugallt és visszaigazolta a szebb jövőt.

Ahhoz, hogy a miniszterelnök által elmondott elérhető lehetőségek ténnyé váljanak a látomása visszaigazolódjon, Európa polgárai nem dőlhetnek se be, se hátra.

Csizmadia László, a CÖKA kuratóriumának elnöke