Célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa.

168 óra múlva ilyenkor a világbajnokságnak lesz egy győztese, ezüstérmese és bronzérmese. Ez is jelzi, hogy célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll ahhoz, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye – mondta a vb kezdete előtt egy héttel tartott sajtótájékoztatón Schmidt Ádám a Nemzeti Atlétikai Központ parkjában. Ezután arról is beszélt, hogy a világbajnoksággal többet szeretnének adni, mint egy sportesemény, ezért folyamatosan lesznek koncertek, különböző programok, amelyek reggeltől estig várják majd a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat.

Több mint egymilliárd néző fogja látni az eseményeket, és ezzel együtt Budapestet. Átléptük a 300 ezer eladott jegyet, ennyi néző még nem látogatott ki Magyarországon sporteseményre

– ismertette. Megemlítette azt is, hogy a rendezvény hagyatékaként az eddigi szennyezett területen a vb után park lesz és futókör is várja az érdeklődőket.

Nemzeti ügy, hogy ez egy jól sikerült világbajnokság legyen

– összegzett Schmidt Ádám.

Egy héttel a kezdés előtt a szervezőbizottság nyugodt és magabiztos, rendkívül motivált – jelentette ki Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója, majd arról beszélt, hogy minden készen áll ahhoz, hogy Közép-Európában elsőként Budapest vendégül láthassa a világ harmadik legnagyobb sporteseményét.

Megemlítette, hogy szombaton tíz órakor kinyitott a sajtóközpont, érkeznek a sportolók, a világbajnokság kisbuszai járják a várost, a világ már Budapestre figyel. Kedden megnyílnak az edzőpályák is. A legfrissebb adatok szerint 102 külföldi országból vásároltak már jegyet

– mondta.

Arról is beszélt, hogy ársapkát vezetnek be a stadion büféiben és a szurkolói zónában, 550 forintba kerül fél liter ásványvíz, és a sör is ezer forint alatt lesz.

Németh Balázs kiemelte, hogy a kormány támogatásának köszönhetően minden tervüket meg tudják valósítani, a maximumot hozzák ki a világbajnokságból, így különböző szórakoztató és sportos programokkal, nyereményjátékokkal is készülnek, melyekkel igyekeznek megszerettetni mindenkivel a mozgást, az atlétikát.

MTI

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán