A tavalyi szavazatszámlálás után mondta ezt az a magyar nő, aki férjével együtt most Spanyolországba költözne, de nem tudják eladni Pécs melletti otthonukat és az ahhoz tartozó arborétumot. Szegénykék…

„Tegnap tevékenyen részt vettem a választásban, a szavazatszámláló bizottság tagja voltam” – írta április 4-én Gönczi Andrea. A liberális Gönczi és férje, Székely László néhány napja egy Telex-videóban beszélt arról, már nem tudják elviselni a hazai közállapotokat, inkább kivándorolnának Spanyolországba.

Jönnek az alkoholszagú, mosdatlan, rosszfogú, tudatlan emberek sorra, érkeznek ebbe a külvárosi lepusztult kultúrházba, és leszavaznak a fideszre,

mert ez nekik megfelel, nem is lehetne jobb” – számol be tapasztalatiról Gönczi Andrea.

Mint írta, „amikor megérkezik az utcánkból a sokadik nyomorult, fogalmatlan szavazó, nálam eltörik a mécses, elsírom magam”. Hozzátette: „Ezek az emberek döntenek a sorsomról, a jövőmről, arról, ami eddig a hazám volt. Mert többé nem az.

Én ezzel az országgal nem akarok semmilyen közösséget, megyek, ahogy elmentek már eddig a milliók, csatlakozom a többihez, akinek most lett elég”.

„Székely László és Gönczi Andrea a 2022-es választások után döntötték el, hogy Spanyolországba költöznek. Szerintük az elmúlt tíz évben a politikai árokásás miatt darabokra szakadt a nemzet, ráadásul liberális értékrendjük miatt sokan megkérdőjelezik a magyarságukat. De több mint egy éve hiába próbálnak elköltözni, mert nem tudják eladni a Pécs melletti otthonukat, vele a több ezer példányos könyvtárukat és a házat körbevevő arborétumot” – olvasható a Telexen.

A teljes riportot itt látható:

Kiemelt kép: YouTube képernyőfotó