Kövér László a Kommunizmus újratöltve – A marxizmus visszanyugatosodása című beszélgetésen azt mondta, hogy ma sokak számára meglepetés lehet a marxizmus nyugati újjáéledése, de az egész eszmerendszer onnan ered.

A nyugati államok megpróbálnak egy „rendes kommunizmust” felépíteni – jelentette ki az Országgyűlés elnöke szombaton Tihanyban, a Tranzit fesztiválon.

 „Mi kipróbáltuk már egyszer, ezért most elkerülnénk”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a nyugati államok mostanában megpróbálnak ezen eszmék mentén egy új világot építeni.

A házelnök úgy véli, hogy

mindig újnak mondott, világmegváltó eszmék „törnek a felszínre, de a módszer mindig ugyanaz és vele együtt az én felsőbbrendűsége is”.

Megjegyezte, hogy

az ifjú liberális vezetők hozzáállása vérfagyasztó hasonlóságot mutat az egykori magyar kommunista vezetőkével.

Kövér László

a legfontosabb feladatnak a fiatalok megóvását nevezte az új szélsőbalos eszmék csapdájától, amely szerinte a többi között a genderizmusban és a woke-ban ölt testet.

Véleménye szerint ehhez erős családok kellenek, mert csak azok tudják megvédeni a gyerekeket, illetve ezek gyengesége esetén az oktatási rendszernek kellene belépnie és felvállalnia a szocializációs funkciókat, átadni az értékeket, és megmutatni, hogy lehet élni közösségként.

MTI

Címlapkép: Kövér László, az Országgyûlés elnöke a Kommunizmus újratöltve – A marxizmus visszanyugatosodása címû pódiumbeszélgetésen a Tranzit fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 26-án. MTI/Bruzák Noémi