A Rákóczi Szövetség közössége egy nagyon gazdag nyarat tudhat magáénak, amely sok jóérzésű magyar ember összefogásának, munkájának és bizalmának köszönhető.

A szeptemberi iskolakezdést követően, félezer külhoni helyszínen, mintegy 9 ezer iskolakezdő kisdiák családjának mond köszönetet a Rákóczi Szövetség, hazai és külhoni támogatóival együtt a magyar iskolaválasztásért.

Az iskolakezdők köszöntése – a Szlovákiai Magyar Iskolák Országos Tanévnyitó Ünnepségén – szeptember 2-án, szombaton 10 óra 30 perckor veszi kezdetét a felvidéki Szádalmás református templomában.

A magyar iskolaválasztás a külhoni területeken egyet jelent a magyar jövő választásával és minden gyermek, aki magyar iskolába lép, őrzője marad a magyar nyelvnek és kultúrának.

A magyar iskolaválasztás egyet jelent a külhoni magyar közösségek fennmaradásával és nem utolsósorban az egyén többlettudásával és jobb érvényesülésével.

Az iskolaválasztást elismerő ösztöndíjat és az iskolatáskát a Felvidéken mintegy 3600, Vajdaságban és Horvátországban 1300, Erdélyben és Partiumban – Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Hunyad, Fehér, Máramaros, Szeben, Szilágy, Temes megye, valamint a Maros és Kolozs megyei szórvány – több mint 2400 iskolakezdőnek, valamint 200 magyar oktatásban részesülő moldvai csángó gyermeknek adják át.

A Rákóczi Szövetég kiemelt figyelmet fordít a kárpátaljai iskolakezdőkre is.

Az iskolakezdők köszöntésének menetrendje ide kattintva érhető el.

Kiemelt kép: Rákóczi Szövetség