Húsz évvel ezelőtt született meg egy Máriához köthető kegyhelyeket felölelő zarándokút álma egy régi búcsújárási hagyományt felelevenítő Balatonalmádi–Sümeg zarándoklaton. Az ott átélt élmények inspirálták a résztvevőket, hogy kiépítsék a Mariazelltől Csíksomlyóig, valamint Częstochowatól Medjugorjeig húzódó; Ausztrián, Magyarországon, Románián, valamint Lengyelországon, Szlovákián, Horvátországon és Bosznia-Hercegovinán átívelő, keresztet formázó zarándokutat.

Az álomból mára valóság lett: kiépült közel 2200 kilométer, melyen sok száz csoportos zarándoklat zajlik éves szinten, az egyéni zarándokok száma több ezerre tehető.

Ez az eredmény a Jóisten sugalmazásának és sok száz önkéntes munkájának gyümölcse, ezért ünnepi, hálaadó Balatonalmádi–Sümeg zarándoklatra hív mindenkit a Mária Út Egyesület szeptember 15. és 17. között.

A zarándoklat szeptember 15-én 7 órakor indul a balatonalmádi Szent Imre-templomtól, melyet Szabó Tamás, a Mária Út és a Mária Rádió elnöke vezet.

Várnak mindenkit: azt is, akinek már van igazi zarándoklati élménye, hogy közösen mondjanak köszönetet azért, hogy megadatott az az élmény, de azt is, aki még csak gondolkodik az útra kelésen, mert ahogy a 83. zsoltár is írja: „Boldog ember, akinek te vagy erőssége, és zarándokútra indítja szíve.”

A zarándoklat részletei megtalálhatóak a Mária Út honlapján, vagy közösségi csatornáin.

Forrás és fotó: felvidek.ma